Sós-karamellás, mogyorós trüffel után most magyar almás pités karamellás bonbont választottak az élvonalba.
Érmet nyert a magyar Bonbonier Csokoládé Manufaktúra az International Chocolate Awardson. Bonbonokkal, trüffelekkel és fagylaltokkal az utóbbi három évben tizenhét nemzetközi díjat hozott el a magyar cég.
A díjazott bonbont fahéjas almával készült krémkaramellával töltötték.
„Idén kezdtem el karamellával kísérletezni. A nemzetközi trendek mellett a magyaros ízvilágot is meg szerettem volna mutatni a zsűrinek. Így álmodtam meg az almás pités, karamellás bonbonomat” – mondta az eredményhirdetés után Erdélyi Nóra, a manufaktúra chocolatierje, akinek két hónapon belül a második, karamellával készült csokoládékrémje is nemzetközi díjat nyert.
Augusztusban a gasztronómiai Oscar-díjon, a Great Taste Awardson a sós-karamellás mogyorós trüffeljét díjazták. Most, szeptemberben a csokoládék világbajnokságán pedig az almás pités karamell bonbonom nyert bronzérmet. A bonbonokat nyáron fagylalt, télen sütemény és torta formájában is elkészíti Erdélyi Nóra.
Az International Chocolate Awards nevű nemzetközi, független csokoládéversenyt 2012-ben alapították. A szervezők a legmagasabb minőséget készítő, kisebb, kézműves csokoládé manufaktúrákat és kakaóbab termesztőket kívánják segíteni és piacukat építeni. A séfekből, cukrászokból, ételkritikusokból, szakértőkből és gasztrobloggerekből álló zsűri szigorú szabályrendszert követve értékel minden nevezett terméket. A nyertes termékek használhatják a verseny logóját.