Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Különleges geometriájú homlokzattal épül egy új háztömb Angyalföldön

Pörögnek az építkezések, közben pedig szépen csendben elhalálozik a magyiterrán stílus. Két örömhír az ingatlanpiacról. Mindkettőnek megfelel a 13. kerületi épülettömb hullámzó geometriájú homlokzata.

A Green Court Residence kitalálói egyfajta „best of” válogatásra törekedtek, a névbe legalábbis a mostanában divatos összes hívószót sikerült belepasszírozniuk. Az épülettömb külső megjelenését szerencsére több fantázia jellemzi, sőt,

az elmúlt évek tucattervei között kifejezetten izgalmas jelenségnek tűnik.

 

03_greencourtresidence-view

Az együttes egy irodaházat, két lakóépületet és az általuk körülölelt parkot foglalja magába. A 8 emeletes tömb első üteme – egy 134 lakásos társasház – jövő ilyenkorra készülhet el.

 

02_greencourtresidence-terrace

 

Az épület dinamikus megjelenését elsősorban az erkélyek különleges korlátmegoldása adja. A leírások szerinta korlátok pálcáinak rendje belülről teljes átlátást biztosít, ugyanakkor az okos kiosztásnak köszönhetően kívülről akadályozza majd az átlátást, így növeli a teraszok intimitását. „A tervezéskor a legfontosabb cél nyitott, kifelé kommunikáló, több irányból átjárható, befogadó karakterű épület létrehozása volt. A sok zölddel elképzelt tömbbelsőbe minden irányból be lehet látni, meg lehet tapasztalni. A több szinten egybenyitott közös belső terek, közlekedők világosak, igényes kialakításúak, azzal az ambiciózus céllal, hogy a jószomszédi viszonyok kialakulását katalizálják” – mondta Hartvig Lajos, az épület tervezője.

Az alsó szinten üzlethelyiségek, a tömb belsejében pedig elegáns belső átrium kap helyet, a szellős elrendezés erősítésére pedig az épületegyüttest két irányból gyalogos sétányok törik meg.

A belső tér végső kialakítását Demeter Nóra Ybl-díjas belsőépítész végezte.

01_greencourtresidence-arkad

 

A látványos építészeti megoldások mellett a társasház innovatív, úgynevezett digitálisan kulcsrakész szemlélettel készült. A garázs valamennyi parkolóhelyéhez elektromos autótöltési lehetőség tartozik majd, egyéni mérési lehetőséggel. Emellett számos technológiai szolgáltatás teszi komfortossá a lakók életét, mint

a teremgarázsban is működő mobilhálózat, a távolról leolvasható mérőórák és a recepciónál biztosított ingyenes és biztonságos wifi.

00_greencourtresidence-corner

A képek forrása: sajtóközlemény

A beruházás a Pesti Házak Zrt. és a Codic international S.A. együttműködésében valósul meg.

Oszd meg!