Véget ért a Bocuse d’Or trondheimi döntője, amelyen a magyar csapat megkapta a legjobb tálért járó különdíjat és összesítésben a 6. helyet szerezte meg, így magabiztosan kvalifikálta magát a lyoni döntőre.
Mi történt? Március 19-20-án a norvégiai Trondheim adott otthont a Bocuse d’Or európai válogatójának. A tét ezúttal sem volt kevesebb, mint a továbbjutás a jövő évi, lyoni döntőre. A kötelező alapanyagok – a szokott módon – a vendéglátó ország emblematikus termékei közül kerültek ki. Idén a tányértéma volt húsalapú, a rénszarvas, valamint az ikonikus skandináv párlat, az Aquavit szerepelt kötelező alapanyagként. A magyar csapat megkapta a legjobb tálért járó különdíjat és összesítésben a 6. helyet szerezte meg, így magabiztosan kvalifikálta magát a lyoni döntőre.
Hogyan érte el a sikert a magyar csapat? A magyar csapat élén Kelemen Roland, a Hunguest Sóstó séfhelyettese szerepelt, míg Commis-ja a siófoki Fodor Noel volt, aki családi éttermükből érkezett a csapatba. A coach pozícióját a Hungastnál dolgozó Szabó László töltötte be, a csapatelnök (és kóstoló zsűri egyben) pedig a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, Dalnoki Bence volt.
Dalnoki Bence volt, aki az előző versenyszezonban csapatával a bronz szobrot hozhatta haza Lyonból. Ugyanakkor a magyar csapat szereplése azért is figyelemre méltó, mert a tagjai nem budapesti top helyekről kerültek ki, így csúcséttermi tapasztalat nélkül álltak helyt Európa élvonalában, és az egyik különdíjat is megnyerték: övék lett a legjobb tál.