Bevezeti a vegán műhúsgolyót az IKEA, írja a Business Insider. A svéd bútorlánc népszerű fogásának új változata nem egyenlő a már kapható zöldséggolyóval.
A svéd húsgolyó echte vegán kiadása augusztus folyamán lesz kapható. Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában is bevezetik, igaz, pontos dátum még nincs.
Az eredeti recept marha-sertés darálthús-keveréken alapul, de már kapható csirkés, tőkehalas és lazacos változat is. Az új, növényi alapú változat borsófehérje, zab, burgonya és alma felhasználásával készül.
Ennek nemcsak azok a vendégek örülhetnek, akik echte vegánok, esetleg szeretik a hús ízét, de kevesebbet ennének belőle, hanem a környezettudatos vásárlók is, az IKEA ugyanis elsősorban a fenntarthatóság érdekében vezeti be az új fogást.
Mindez azért nagy szó, mert egy, a lánccal rég összeforrt, ikonikus ételről van szó. Immár 35 éve ehetünk húsgolyót az IKEA-ban, amit hagyományosan krumplipürével, barnamártással és dzsemmel szolgálnak fel.
Kép: IKEA