Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kép: Molnár Zsolt

Göndör lett Magyarország legszebb tehene, hála az elsőrangú bikaspermának

Negyvenezer liter tejet adott eddig az ország legszebb haszonállata. A Göndör névre keresztelt fekete színezetű holstein-frízzel a Biharnagybajomi Dózsa Agrár Zrt. büszkélkedhet.

Két hete kaptuk a szervezőktől a közleményt, keresik az ország legszebb haszonállatait az Alföldi Állattenyésztési Napokon – a hétvégén megszületett az eredmény! Az ország legszebb tehene mindenben megfelelt a zsűri kívánalmainak, gazdája, a Biharnagybajomi Dózsa Agrár Zrt. részéről  Madar László szarvasmarhaágazat-vezető pénznyereményt és több díjnyertes bika örökítőanyagát nyerte el Göndörnek köszönhetően.

„Ez a tehén mutatta azokat a jegyeket, amik a nagy tejtermeléshez szükségesek, amiket a tenyésztők keresnek a teheneikben és amiért a legjobb javító hatású bikák spermáit használják. A nagy tejtermeléshez fontos ugyanis, hogy jó tőgyszerkezete legyen a tehénnek, korrekt lábszerkezete és aránylag nagy és mély mellkasa, a belső szervek minél jobb működése érdekében” – mondta Fekete Balázs, a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok főszervezője.

Ő Göndör, aki 2 milliót hozott a gazdájának – no meg egy csomó tejet // Kép: Molnár Zsolt

A rendezvényen a sertés-, baromfi-, szarvasmarha-, juh-, kecske-, nyúl- és lótenyésztők is felvonultatták legszebb állataikat, amelyek közül a zsűri több kategóriagyőztest is hirdetett.

Innen is gratulálunk Göndörnek. Reméljük, nem száll a fejébe a dicsőség és kezd el marháskodni.

Főoldali kép: Molnár Zsolt

Oszd meg!