Csendben világhírű, 200 éves és magyar. Mi az?

Talán olvastad – mert még a Washington Post és a New York Times is lehozta –, hogy januári számunkat idő előtt vissza kellett hívni az újságárusoktól. A Hell Energy tulajdonosai kértek ideiglenes intézkedést […]

Bővebben

Keresik az ország legszebb haszonállatait, 2 milliót kap a legszebb Holstein-fríz tulajdonosa

Mintegy 50 állatfajta közül választják ki Magyarország legszebb haszonállatait május 9-én az Alföldi Állattenyésztési Napokon, Hódmezővásárhelyen. A legszebb Holstein-fríz tulajdonosa 2 millió forintot kap áll a rendezvény szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében.

Idén huszonhatodik alkalommal hirdetnek haszonállat-szépségversenyt az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok keretében, ahol sertés, juh, tejelő – és húsmarha, ló, valamint baromfi fajok közül választják ki egyenként a nagydíjas fajtagyőzteseket. A lovak esetében például öt lófajta versenyez; összesen mintegy 100 ló képviseli magát a megmérettetésen.

A zsűri szakavatott hazai és nemzetközi bírákból áll. Érkezik szakember Angliából, Belgiumból, Szlovákiából, Csehországból és Franciaországból is.

Az értékelés minden esetben szubjektív, a bírók azokat a küllemi tényezőket veszik figyelembe az állatoknál, amelyek meghatározzák az állat funkcióját, azaz a vágóértékét, termelését

mondja Fekete Balázs, a rendezvény igazgatója.

A hétvégi program második napján hirdetnek hivatalosan eredményt, ahol az egyedi pénzfelajánlások a Holstein fríz marha esetében a kétmillió forintot is elérik.

Május 9 és 11. között nemcsak a szakmát várják Hódmezővásárhelyre, hanem a gyerekeket is.

Lesz szalmavár, hordólovaglás, tehénfejés, kisbárány-simogatás és további számos családi program 17 ezer négyzetméteren.

Fotók: Alföldi Állattenyésztési Napok, borítókép: Annie Spratt / Unsplash

 

"A konformitás az egyik legszomorúbb dolog, ami a kreativitással történhet."

Evan Spiegel, a Snapchat alapítója