A jó élet

Ez a budapesti karácsonyi vásár egyike Európa legszebbjeinek az amerikai Forbes szerint

Forbes
2019. december 03. 1 perc olvasás

Mostmár gyakorlatilag nincs olyan európai nagyváros, amelyiknek ne lenne saját karácsonyi vására, nem ritkán sokszázéves múlttal. A kis fabódék egyre korábban jellennek meg a főutcákon, a kínálat egyre szélesebb, a verseny pedig egyre nagyobb.

Az amerikai Forbes állította össze a 12 legszebb karácsonyi vásár listáját, amelyiken Budapest is helyet kapott a Bazilikánál lévő karácsonyi vásárával. És bár a lista sorrend nélküli, az említésben azt írják, hogy a top 3-ban van a helye.

Dicsérik a szervezők többéves munkáját és hogy az előző évi teljesítményt mindig felül tudták múlni, a sokszínű kézművestermék- palettát, a flódnit és az elmaradhatatlan kürtőskalácsot.

A korcsolyapálya közepén kapott helyet a 12 méteres karácsonyfa. Fotó: Advent Bazilika

A vásárban ezen kívül korcsolyapálya is van (gyerekeknek hétvégente oktatással) közepén a 12 méteres karácsonyfával, 3D fényfestés a Bazilika homlokzatán és minden adventi hétvégén egymást érik a programok.

A listán a klasszikus bécsi, drezdai, luxembourgi vagy tallinni vásárok mellett olyan napfényes karácsonyi célpontok is helyet kaptak mint Malaga vagy Granada. De kisebb gyöngyszemekről is olvashatunk: az angol Bath és a francia Colmar is listára került.

Borítókép: Advent Bazilika