Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Borítókép: A színészek a tízezredik epizódot ünneplik. Fotó: A Barátok közt Facebook oldala

Elárvezezték a Barátok közt ereklyéit, közel félmillióan böngészték a tárgyakat

Az RTL Klubon nemrég véget ért sorozat forgatásának díszleteiből negyven ereklyére licitálhattak rajongók. Berényi Claudia kávéskészlete és Novák Laci kisboltjának zöld szekrénye is magas áron kelt el, de még a Magdi anyus végzetes balesetét kiváltó, dedikált papírgalacsin is gazdára talált. A befolyt 2,4 millió forint az SOS Gyermekfalvak munkáját segíti majd.

A huszonhárom évadot, és több mint tízezer epizódot megélt Barátok közt utolsó epizódja 2021. július 17-én került adásba. Az RTL Magyarország a lezárás után jótékonysági aukciót hirdetett, amelyen a sorozathoz kapcsolódó negyven relikviára licitálhattak az érdeklődők – derül ki a Vatera.hu Forbes.hu-nak eljutatott közleményéből.

A jótékonysági árverésen Berényi Claudia kávésszettje 210 ezer forintért kelt el, a Mátyás király téri kisboltban Novák Laci mögött gyakran látható vintage stílusú zöld kisszekrény 200 ezer forintot ért meg egy licitálónak. A a sörösdobozból hajtogatott rózsa, amit az Afganisztánban katonáskodó Krisztián küldött Alíznak, több mint 170 ezer forintért talált gazdára.

Népszerűek voltak a Rózsa Kávézóból származó relikviák is: a kávézó cégtáblája, és az egyik asztaláról származó lámpa 92 ezer forint, illetve 80 ezer forint ellenében lelt gazdára. 36 ezer forintért egy licitáló hamarosan Berényi Júlia teásdobozában tárolhatja saját teáit,

Berényi Miklós sorozatban viselt pizsamája és köntöse közel 70 ezer forintot ért meg egy érdeklődőnek.

A Magdi anyus sorozatbéli végzetes balesetét kiváltó papírgalacsin (ezt akarta a lépcsőről felszedni) 66 ezer forintért, a jelenet forgatásakor viselt otthonkája pedig 105 ezer forintért kelt el.

A ruhadarabot a sikeres licitálók egyébként további jótékonysági gyűjtésre ajánlották fel: néhány hétre az Erkel Színház melletti patika kirakatába költözik, hogy aztán újra kalapács alá kerüljön és egyfajta vándor segítőként más alapítványokat is támogathasson további jó célok elérésében.

Borítókép: A színészek a tízezredik epizódot ünneplik. Fotó: A Barátok közt Facebook oldala

Oszd meg!