Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

Bucsi Réka a Berlinale zsűrijében

A magyar filmes több alkotásával is szerepelt az elmúlt években a rangos fesztiválon, díjat is nyert, most a rövidfilmes szekció zsűrijébe hívták meg.

Bucsi Réka 2020-ban nem versenyfilmmel, hanem a rövidfilmes zsűri egyik tagjaként vesz részt a neves berlini filmfesztiválon – írja a Dot & Line.

Legutóbb 2018-ban vett részt a versenyprogramban, Solar Walk című rövidfilmje akkor elnyerte az Audi Short Film Award-ot.

A 70. Berlinalét február 20. és március 1. között rendezik meg, az idei zsűri elnöke Jeremy Irons lesz. A rövidfilmes zsűriben Bucsi Réka mellett Fatma Çolakoğlu török kurátor, valamint a dél-afrikai származású Lemohang Jeremiah Mosese filmkészítő vesz részt. Ők hárman fogják a rövidfilmes versenyben odaítélni az Oscar-kvalifikáló Arany Medvét, az Ezüst Medvét, a 20 000 euróval járó Audi Short Film Award-ot, valamint ők választják ki azt a berlini rövidfilmet, amely indulhat az Európai Filmdíj rövidfilmes kategóriájában. A Dot & Line megjegyzi, Bucsi a legfiatalabb magyar, akit felkértek zsűritagnak, és az első, aki a rövidfilmes szekció munkájában vesz részt, mint írják 1979 és 1992 között, azaz 13 év alatt hét magyar rendező zsűrizhetett, most 28 év után lesz újra magyar filmes a Berlinálén.

Bucsi Réka 2016-ban bekerült a Forbes 30 tehetséges magyar 30 alatt című összeállításába is.

Borítókép: a Berlinale 2020-as rövidfilmes zsűrije. Fotó: Berlinale

 

Arra fókuszálunk, hogy mi az emberek természetes erőssége, és a vezetőségi időnket arra szánjuk, hogy megpróbálunk lehetőséget találni nekik, hogy minden nap használhassák ezeket az erősségeiket.

Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezető igazgatója