Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Bill Gates Mexikóban épít luxusnyaralókat

A Four Seasons hotellánc üdülőhelye, az óceánra néző Punta Mita fehér homokkal borított magánterületen fekszik, Nayaritban, az egyik mexikói szövetségi államban, nem messze a több milliárd dolláros felújítástól, amivel a hotel szerint Mexikó egyik legexkluzívabb tengerpartja jön létre. 2014-ben a Mexikó turizmusának felvirágoztatására a Cascade Investment, Bill Gates magán-befeketetőcége megvette a 177 szobás Punta Mitát és a hozzátartozó földterületet 200 millió dollárért, készpénzben  – írja a Forbes.com.

A hotel szóvivője, Ane Echeverria szerint a felújítások egy része már kész van, már múlt hónapban megnyitott az Apuane Spa, felújítása 3,5 millió dollárba került. Hálaadáskor megnyitott a  Tamai nevű, csak felnőttek által látogatható, csendes medence, ennek felújítása 650 ezer dollár volt.

punta-mita-pool

További 3,6 millió dolláros befektetéssel készül el a Sol és Luna nevű lakosztályok, ezek a tervek szerint jövő hónapban nyitnak. Az ünnepi árak a négy hálószobás Lunánál 19 875 dollárt jelentenek majd éjjelenként, az öt hálószobás Solnál 23 875 dollárt. Csúcsforgalmon kívül már 12 ezer dollárért kivehetők lesznek a szobák.

Gates nem az első, aki lehetőséget lát Punta Mitában. A mexikói iparmágnás, Carlos Slim Helú pár éve szintén befektetett a környékbeli ingatlanokba az Inbursa, banki és pénzügyi cégén keresztül. Az Inbrusának részesedése van a Dine nevű ingatlanfejlesztő cégben, ezt 15 évvel ezelőtt hozták létre, amikor megvettek területet, hogy azon luxushoteleket és golfpályákat építsenek.  A Dine weblapja szerint az elmúlt években a luxusbefektetések mágnesként vonzották a technológiai cégek, mint az Apple, Microsoft, Yahoo, Amazon, Qualcomm, British Telecom vezetőit.

A San Franciscó-i MITA Ventures kockázatitőke-befektető Mexikót hídnak látja Latin-Amerika és a Szilícium-völgy között: tartottak itt exkluzív, meghívásos networking eseményt Szilícium-völgyből és Latin-Amerikából érkező befektetőknek, vállalkozóknak, vezetőknek és döntéshozóknak.

Punta Mita egyik vonzó tulajdonsága, hogy aránylag közel van az amerikai Puerto Vallarta nemzetközi repülőtérhez, ami csak háromórányi repülőútra van Kaliforniától, és van közvetlen járat minden nagyobb észak-amerikai reptéri csomópontról.

Oszd meg!