Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Megvadulnak az emberek a vidéki szálláshelyekért, három térség a legkapósabb

A nyári hónapokra már 4,5 millió vendégéjszaka foglalt.

Május eleje óta több mint 40 százalékkal emelkedett a nyári hónapokra beérkezett előfoglalások száma – közölte a Forbes.hu-val a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Ha a növekedés ilyen dinamikus marad, a főszezonban nehéz lesz már szállást találni a népszerű hazai nyaralóhelyeken.

A magánszállások és hotelek is fogynak 

Az adatok alapján úgy tűnik, hogy a tavalyi évnél is erősebb nyár áll előttünk, így annak lesz biztosan szállása, aki időben foglal. A nyár alapvetően a belföldi turizmusról szól majd. Érdemes új helyeket is felfedezni, hiszen a fejlesztéseknek köszönhetően országszerte változatos, minőségi szálláshelykínálat és programlehetőségek várják a látogatókat.

Folyamatosan emelkedik a foglalások száma a hazai szálláshelyeken, a legnagyobb arányú növekedés a magánszálláshelyeknél, míg a legnagyobb volumenű emelkedés a szállodáknál látható – derül ki a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz beérkezett adatokból.

A nyári hónapokra dinamikusan bővül a lefoglalt vendégéjszakák száma, amely már most eléri a 4,5 milliót. A szezonban a vidéki szálláshelyekre érkezett a foglalások 89 százaléka. Idén is a Balaton szálláshelyei a legnépszerűbbek (33%), ezt követi a Márta—Bükk (8%) és Debrecen és térsége (7%).

A három legkedveltebb régió

A legtöbb foglalás eddig a következő településekre érkezett:

  • Balaton: Balatonfüred, Siófok, Hévíz, Zalakaros, Cserszegtomaj
  • Mátra-Bükk: Miskolc (Lillafüred), Eger, Gyöngyös, Egerszalók, Noszvaj
  • Debrecen és térsége: Hajdúszoboszló, Debrecen, Tiszafüred, Berekfürdő, Abádszalók

Nyitókép: Keszthely

Oszd meg!