A jó élet

Bécsnek is lett tengerpartja

Forbes
2019. július 23. 2 perc olvasás

Örülhetnek a fürdőzni vágyók: a bécsi Duna-szigeten ingyenes homokos strandok, nyugágyak, napernyők és pálmafák garantálják a tengerparti hangulatot. A Copa Beach strandon idén létesített Gym Club számos sportolási lehetőséget is tartogat.

Homokos strand, nagy zöldterület és széles gasztronómiai kínálat: mindez a belváros közelében, a Stephansdomtól tömegközlekedéssel csupán 6 percnyire található.

Az ingyenes fürdőzés mellett három ivókút és két zuhany teszi teljessé a hűsölést.

A Cooles Wien nevű projekt keretében zuhanypermetet alakítottak ki, ami 30 fokos hőmérséklet felett különböző intervallumokban üzemel. Nemrégiben átadták a Gym Club szabadidős komplexumot is, ahol fitnesz edzéseket tartanak a hét minden napján. A Bootcamp & Watermelon mottóhoz kapcsolódva pedig az első héten minden sportolót egy-egy szelet görögdinnyével jutalmaznak.

A Copa Beach-en az építkezés első szakasza 2018-ban fejeződött be. Röviddel ezután nekikezdtek az éttermek átalakításának is.

Az újratervezés eredményeképpen még több zöldterületet, új gyalogos utakat, valamint számos ülő- és fekvőalkalmatosságot létesítettek és kialakítottak egy chill-out parkot is.

A teljes projekt mintegy 41.000 négyzetméteres területen valósult meg, ami körülbelül 6 focipálya méretével egyezik meg. Az újratervezésnél fontos szempont volt, hogy minél több olyan teret alakítsanak ki, ahol a vendégeknek nem feltétlenül kell fogyasztania. Bécs egyébként is élen jár abban, hogy a vízfelületekhez minél szabadabb legyen a hozzáférés. Az elmúlt években megnyitott Strombucht és az ArbeiterInnenstrand nevű szabadstrand is.

Kiemelt kép: Copa Beach // Facebook