Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Abba akartam hagyni – 5 erős gondolat Kulka Jánostól

Fest, mozifilmben szerepel, és hamarosan egy független társulatban is felbukkan. 2016 tavaszán kapott stroke-ja óta afáziával küzd,  ezért ma is intenzíven terápiákra jár. Betegségét őszintén és méltósággal vállalja a nyilvánosság előtt, rengeteget segítve ezzel betegtársainak. A 60 éves Kulka János portréja a Forbes Life különkiadványában. 

Élet és jó élet – a különbség a döntés. Kulka János a Forbes Life címlapján!

„Nyugodt vagyok, de egyfolytában azon gondolkodom, hogy mi történt velem”

– mondja tagolt, ám hibátlan beszéddel, amikor mindennapi életéről és a kibontakozó terveiről mesél.

„Szorongtam. Minden előadás előtt azt kérdeztem magamtól: tudom a szöveget? Tudom. Vagy mégsem? Abba akartam hagyni.”

– mondja a balesete előtti évről, amelyet a Katona József Színházban töltött.

Fotó: Vajda Viktor

„Nyolc évet töltöttem Kaposváron, nagyon szigorúak voltak, sokat üvöltöttek a rendezők. Öt hét próba, utána gyerünk, bemutató. De azért szerettem”

– vallja a kaposvári évekről.

„Itt maradok Magyarországon, de ösztönösen elbújok. Borzasztó, ami az országban folyik. Mindennap olvasom az Indexet. Orbán meg magánrepülő? Borzasztó”

– osztja meg véleményét a közállapotokról.

„Ha nincs Kerényi, én sem vagyok meleg”

– emlékszik vissza 2014-es comingoutjára, amit Kerényi Imre buzilobbis beszéde miatt kötelességének érzett, pedig alapvetően nem szeret kitárulkozni.

A Life-ban megjelent portréban megszólalnak többek között Kulka barátai, Lang Györgyi és Csákányi Eszter, a nővére, Kulka Janina, és a Margit-kórházbeli zeneterápiáról is olvashattok.

A Forbes Life már megtalálható az újságárusoknál és megrendelhető online. Lapozz bele itt!

Oszd meg!