F1! Zsír!

Ritkábban csöng a telefonom, mint azt sokan gondolják, de ha hívnak, eléggé kiszámítható, hogy ki mit akar tőlem. A legtöbben be szeretnének kerülni az újságba, néhányan kimondva-kimondatlanul rögtön fel a címlapra. Ritka, de […]

Bővebben

A székelyek kiváltsága lett az Uber

Romániában immár három magyarok lakta városban is elérhető a szolgáltatás, a szabályozók sem abban gondolkodnak, hogyan kergessék el az Ubert.

Kolozsvár után két újabb, magyarok lakta erdélyi városban is elindul az Uber. November 17-étől a brassóiak és jövő év elején a temesváriak is egy kattintással rendelhetnek majd olcsó, megbízható és biztonságos szolgáltatást – derül ki a cég közléséből.

Romániában már elérte a 120 ezret az Uber felhasználóinak száma november elején. A szolgáltatás 2015-ben indult Bukarestben, idén augusztustól pedig már Kolozsváron is elérhető. A helyi hatóságok jelenleg egy olyan törvényjavaslat kidolgozását készítik elő, amely szabályozná az országban a közösségi személyszállítás piacát.

Mindeközben a magyar hatóságok elérték, hogy az Uber kivonuljon a piacról, persze ehhez az is hozzátartozik, hogy a szigorú – például fix tarifát előíró – helyi szabályozást az Uber is igyekezett rugalmasan értelmezni (a helyi közlekedési piacokat az adott önkormányzatok szabályozhatják Magyarországon). Ugyanakkor nem a budapesti taxis rendelet tett be végül a cégnek, hanem az a júliusban elfogadott törvénymódosítás, ami szigorú büntetést helyezett kilátásba az Uber-sofőröknek.

A népszerű autó-megosztási app magyar utódja, a Car4you egyszerre biztosított autó- és sofőrbérlést, ezzel megfelelt a jogszabályoknak. Legalább is azt hitték, mert pár napja váratlanul lelőtték a szolgáltatást. 

Olvasd el A jó élet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő