Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A repülés is belépett a 21. századba: mostantól nem kell kézzel check-inelni

Aki szokott repülni, ismeri, milyen idegesítő, hogy hiába vettük meg a repjegyet, külön figyelni kell a check-inre: azaz a repjegy száma alapján kiválasztjuk még, hogy pontosan hova szeretnénk ülni. Ennek persze előnye is van, pont ennyi, de amikor sokat utazunk vagy rövid távon vagy van ezer más dolgunk, nem olyan kényelmes, hogy figyelni kell rá, erre mikortól van lehetőség (mert jellemzően csak a járat indulása előtt 24 órától), egyáltalán, el ne felejtsük, arról nem is beszélve, hogy minden légitársaságnak külön weboldala van erre, ami sokszor teljesen máshogy néz ki, ráadásul kavarodás van azzal is, hogy akkor most ki üzemeltet egy járatot, szóval nem könnyű a folyamat.
Ezt a problémát oldja meg AirlineCheckins.com: a Lufthansa Innovation Hub digitális megoldása a világ 100 légitársaságának járataira végzi el automatikusan a check in folyamatát – írják sajtóközleményükben.  Tavaly óta tesztelték.

Az utasok ingyenesen regisztrálhatnak az AirlineCheckins.com oldalon, ahol megadhatják, hol szeretnek ülni. A megoldás a jövőben automatikusan elvégzi a helyfoglalást az utas helyett valamennyi járatra – nemcsak a Lufthansánál -, amelyre ugyanazzal az email címmel foglalta a repülőjegyet, mint amit az Airlinecheckins.com-on megadott regisztrációjakor. Amint az adott társaság online felületen megnyílik a check-in lehetősége, az első néhány percben végbe is megy a helyfoglalás, ezzel is nő a valószínűsége annak, hogy az utas az általa preferált ülést kapja. A beszállókártyát az utazó automatikusan megkapja emailben, vagy SMS-ben.

A felhasználók további utasok preferenciáit is megadhatják, így az együtt utazók is elvégezhetik a check-in-t. A rendszer továbbá már figyelembe veszi a törzsutas-programokat is, illetve az igazolványok és útlevelek is kezelhetők lesznek a profilon belül, ennek révén pedig a nagy távolságú, interkontinentális utak helyfoglalása is egyszerű és zökkenőmentes lesz. A felhasználók a profiljukon belül egyetlen kattintással elérhetik a korábbi és a jövőbeni repülőutakat, így bármikor lehívhatók a szükséges adatok.

Oszd meg!