A következő hétvégén nagyon kedvező a (Michelin-)csillagok együttállása. Nem gyakran adódik olyan lehetőség, hogy a világ sztárséfjei közül ennyire sokan kerüljenek ilyen közelre.
Őszintén szólva nem is teljesen értem, hogy miért érdemes Udine városának ennyi világsztárt összetrombitálni minden ősszel, és utána kedvező áron kínálni a különböző fantasztikus vacsorákat, de hát ez legyen az ő gondjuk! Az idei névsor is egészen elképesztő, Japántól Argentínáig rengeteg nagy séf érkezik, és kettesével, hármasával összeállva nagyon izgalmas és szuper hangulatú vacsorákat kínálnak október 19-23. között. A nevek közül csak néhány nagy kedvenc, mert felsorolni túlzás lenne őket, na meg ott vannak a részletes programban is (de csak az olasz nyelvűben látszanak egyelőre!):
Alex Atala, Zaiyu Hasegawa, Massimo Bottura, Niko Romito, Dabiz Munoz, Yoshihiro Narisawa, Diego Rossi, Franco Pepe, Aitor Arregui, Guido Tassi, Mauro Uliassi, Riccardo Camanini, és még rengetegen!
Két étkezés között pedig érdemes kicsit felfedezni a könyéket is, gyönyörű őszi színek várhatók idén is!
A városban és azon kívül is vannak bőven szépségek, nem csak a tányérokon (6 kép)
Hihetetlen seregszemléje ez a legjobb olasz séfeknek, akikhez egészen kiváló fűszert kínálnak a vendégséfek is, ahogy a fenti képeken is látszik, nem ritka, hogy 3-4 3 Michelin-csillagos séf is vállvetve dolgozik a konyhán, akikhez egy ilyen eseményen sokkal közelebb is lehet kerülni gyakran, mint a saját éttermükben! És a vacsorákon túlmenően még számos izgalmas szakmai program lesz, itt letölthető a teljes brosúra.