Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa

Zöld kötvénykibocsátást tervez a harmadik leggazdagabb magyar cége

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalatok közül elsőként az Autowallis dolgozott ki Zöld Finanszírozási Keretrendszert, így lehetővé válik, hogy a vállalat a későbbiekben zöld kötvényeket bocsásson ki, valamint zöld hiteltermékeket is igénybe vegyen.

A Forbes legfrissebb gazdaglistája szerint harmadik leggazdagabb magyar, Veres Tibor cége, az Autowallis Nyrt. több olyan vállalást tett, ami megteremti a lehetőségét , hogy a társaság a jövőben zöld kötvényeket bocsáthasson ki akár a Magyar Nemzet Bank Növekedési Kötvényprogramja keretében, valamint zöld hiteltermékeket is igénybe vegyen, írta a társaság a Forbes.hu-hoz eljuttatott sajtóközleményében.

Ormosy Gábor vezérigazgató elmondta, hogy vizsgálják az ESG (Environmental, Social and Governance) minősítés megszerzésének lehetőségét is, amihez a keretrendszer elfogadásával egy lépéssel közelebb került. A minősítés megszerzésével olyan befektetési alapok érdeklődését is felkelthetik, melyek kizárólag a környezetvédelem iránt elkötelezett, és a megfelelő minősítéssel rendelkező vállalatok részvényeit vásárolhatják.

Az Autowallis vállalta például, hogy fejleszti az e-mobilitást, így növeli a töltőpontok számát, gyorstöltőket telepít, saját és bérautó flottájában pedig növeli az elektromos vagy hibrid járművek számát.

Házhoz rendelhető kabriókkal villant a topmilliárdos autómegosztója

Ezek mellett olyan zöld beruházásokba kezd, melyek a csoport jelenleg használt ingatlanjaiban további energiamegtakarítást eredményeznek, és működése során törekszik a megújuló energia minél nagyobb arányú előállítására és használatára.

Későbbiekben zöld kötvények kibocsátásával és zöld hitelek igénybevételével finanszírozási kamatelőnyökhöz is juthat a cég a projektek és az operatív működés finanszírozásában is.

A borítóképen Veres Tibor, a Wallis csoport tulajdonosa.

Együtt dobbantana az e-mobilitásban a magyar milliárdos két cége

 

Oszd meg!