Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Zenés pitch-csel zárta a Design Terminal a mentorprogramját

Hét magyar, egy barbadosi és egy osztrák csapat részvételével véget ért a Design Terminal Mentorprogramjának 2019-es őszi szemesztere. A programban résztvevő csapatok a január 30-i Demo Day-en mutatták be azt a fejlődést, amit vállalkozásaik az elmúlt három hónapban elértek. A jelentkezés már elindult a következő szemeszterre.

A Mentorprogramban elsősorban társadalmi kihívásokra innovatív megoldást kínáló, induló vállalkozásokkal dolgozik a Design Terminal. A program során üzleti modelljük, termékük és szolgáltatásuk fejlesztésével vehetnek lendületet a startupok. A 2019-es őszi szemeszterben kilenc csapattal dolgozott a Design Terminal. Az elért eredményeiket a január 30-án tartott Demo Day-en mutatták be.

Az egyik csapat ráadásul egy különleges pitchel készült: dalba foglalták a prezentációjukat.

A program során hazai és nemzetközi szakemberekből álló mentorcsapat segítette a résztvevőket, akik közreműködésével ebben a szemeszterben nagyobb szerepet kapott a csapatok igényeire szabott egyéni mentorálás. Emellett workshopokon és közösségépítő programokon is részt vettek a startupok, valamint a program kapcsán ösztöndíjat kapnak, közösségi iroda használata biztosított számukra a szervező által, kapcsolatot építhetnek hazai és külföldi befektetőkkel, valamint a Design Terminal vállalati partnereivel.

A látványos showelemekkel tarkított este folyamán a Teqball társalapítója, Huszár Viktor nyújtott betekintést a sikeres vállalkozás titkaiba.

A Design Terminal 2019-es őszi Mentorprogramjában részt vevő csapatok a következők voltak: 

  • Banding: A Banding egy partnerkereső platform zenekarok és DJ-k számára. A platform segítségével az előadók világ minden tájáról kapcsolatba tudnak lépni hasonló profilú művészekkel és hatékonyan tudják megszervezni csere-koncertjeiket is.  A platformon jegyeladás is lehetséges közvetlenül a rajongóknak.  
  • Block: A magyar startup célja a városi kerékpározás népszerűsítése és biztonságosabbá tétele. A Block kerékpártárolói kényelmes és biztonságos parkolást biztosítanak a városi kerékpárosoknak. 
  • Compocity: A hazai csapat fejlesztése egy olyan városi szerves hulladékkezelő rendszert kínál, mely egy intelligens hulladéktárolóból és egy applikációból áll. A rendszer megkönnyíti a városi komposztálást, ezzel növelve az állampolgárok környezettudatosságát és elkötelezettséget a körkörös gazdaság iránt. 
  • Cytocast: A Cytocast forradalmasítja a gyógyszerfejlesztést azáltal, hogy számítógépes modelleket kapcsol össze mesterséges intelligenciával, mely az egyének összetett biológiai folyamatait szimulálja. Megoldásuk képes előre jelezni, hogy az egyes gyógyszerek hogyan módosítják a sejtek egészségét.  
  • Day-to-day-Kids: Készségfejlesztő játékötletek, melyek a gyerekekkel töltött minőségi időt teszik élményszerűvé és kreatívvá. A játékokkal szorosabb kapcsolat alakítható ki a szülők és gyermekük között. A mobilapplikáció segíti az óvodás korú gyermekek szüleit, hogy közös tevékenységek során támogassák gyermekük fejlődését.  
  • Global Tutoring Hub: A barbadosi startup Podium megoldása, egy integrált e-learning platform, amely személyre szabott tanfolyam-tartalmat és felhasználói élményt nyújt a felhasználó egyéni tanulási stílusainak megfelelően. 
  • Lokcheck: Szoftver alapú tevékenységfigyelő és automatizált jelentéskészítő eszköz építőipari vállalkozások számára. Használatával jelentősen csökkenthetőek a vállalkozások adminisztratív terhei és növelhető az egyes projekteken dolgozók közötti kommunikáció hatékonysága.  
  • Skain: Az osztrák startup innovatív szenzorral, a Trackbarral forradalmasítja az edzést. A felvett mozgási paraméterek alapján az edzők személyre szabott, hatékony edzésterveket alakíthatnak ki gyorsan és egyszerűen.
  • Useeme: A magyar csapat LED-es irányjelző karpántja korlátozott látási viszonyok között is láthatóvá teszik a biciklist, 100 százalékban automata irányjelző megoldás.

A következő, tavaszi Mentorprogramra elindult a jelentkezés: az innovatív vállalkozások február 29-ig jelentkezhetnek a Design Terminal honlapján.

Fotó: Design Terminal

Las Vegas az a hely, ahol a pénz tényleg tud beszélni. Azt mondja: viszlát.