Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Wizz Air is megszólalt a Covid-igazolvány kapcsán: fogy a türelem

Folyamatosan kapcsolatban vannak a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetséggel (IATA) és fogékonyak minden olyan megoldásra, ami hosszú távon akadályozza a vírus terjedését. Egyelőre az oltásban jobban bíznak, mint egy elhúzódó folyamatban kialakított Covid-útlevélben. 

Az oltások mellett a hatékony, megbízható és gyors antigén tesztekben bíznak a magyar alapítású légitársaságnál, de nyitottak bármilyen megoldásra is. 

Adott az egyetlen út, ahhoz, hogy újra utazhassunk

„Paragmatikusnak kell lennünk. Az utasok és az utazási iparág mindeddig nagy türelemmel volt a COVID-19 okozta kihívásokkal szemben, ám ez a türelem egy lassúnak, bürokratikusnak tűnő, az IT megoldások által vezérelt vakcinaútlevél-fejlesztés esetén várhatóan hamarosan el fog fogyni.

A légiipar bizonyítottan továbbra is a legbiztonságosabb utazási mód, és hisszük, hogy a nemzeti kormányok által bevezetett intézkedések – mint például az oltás – , az utasok és a légitársaságok által alkalmazott felelősségteljes higiénés magatartással együtt az egyetlen olyan út, amely garantálni tudja, hogy a lehető leggyorsabb visszatérhessen az élet a normál kerékvágásba” – mondta Radó András, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere a Forbes.hu kérdésére.

Applikáció mutatná, rendben vagyunk-e

Tegnap a Forbes.hu-n megírtuk, hogy az IATA szerint már csak hetek kérdése, és érkezhet az úgynevezett Covid-igazolvány. Ez tulajdonképpen egy applikáció, amiben az utasok oltásait és negatív teszteredményeit rögzíti. A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) szerint a bérlet fontos lépés ahhoz, hogy a koronavírus által megtépázott légi közlekedés kicsit helyrerázódjon.

Heteken belül jöhet a Covid-igazolvány, az ingyenes alkalmazással lendítenék fel a légi közlekedést

Az applikáció ellenőrzi, hogy az utas rendelkezik-e negatív Covid-teszttel, vagy ha a célország megköveteli a koronavírus-elleni oltást, a személy megkapta-e a szükséges vakcinát. Az alkalmazás megmutatja azt is, hogy a kért információk az illetékes hatóság által is hitelesítve vannak.

Wizz-vezér: az élet nem nagyon fog megváltozni

Váradi József, Wizz-vezér, aki az idei 50 leggazdagabb magyar listáján a negyvenedik helyen állt, 2020 októberében még

szakmai karrierje legnagyobb intellektuális kihívásaként beszélt a koronavírus okozta helyzetről.

Akkor úgy nyilatkozott, hogy vezetőként nagyon élvezi a kihívást, amit a kialakult szituáció teremtett. Egy megfogható stratégiát dolgoztak ki, ami néha stresszes, de azért izgalmas. Váradi a Forbes Flown elmondta, hogy nem számít arra, hogy a járvány lecsengésével a világ majd drámaian megváltozik és szerinte az utazási szokásaink sem fognak a leállás miatt tartósan átalakulni. „Az életnek mennie kell tovább. Amit most látunk, egy átmeneti helyzet. Az élet mindig progresszív, innen is tovább fogunk lépni.”

Váradi, Wizz-vezér: A világ átlendült a kapitalizmus legjobb éráján

A kiemelt képen Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója – Fotó: Orbital Strangers

Oszd meg!