rövid hír

A Wizz Air újabb tízezer ingyen jegyet ad ukrán menekülteknek

Forbes
2022. május 13. 2 perc olvasás

Váradi József légitársasága több alapítvánnyal együttműködve újabb tízezer ingyen jegyet ajánl fel az ukrán háborús menekülteknek. 

A jegyek a szomszédos országokból (Bulgária, Magyarország, Lengyelország, Románia, Szlovákia) az Egyesült Királyságba szólnak, csatlakozva a brit kormány „Homes for Ukraine” vízumprogramjához, közölte a társaság a Forbes.hu-val. Az akcióban a Wizz a Choose Love, a The Shapiro Foundation, a The Steve Morgan Foundation és az USPUK nonprofit alapítvánnyal szállt be.

95 ezer vízumot adott ki az Egyesült Királyság

Május 14-től június 15-ig tízezer ingyen repülőjegy lesz elérhető az Ukrajnából elmenekülők számára. Május 5-ig bezárólag az Egyesült Királyság kormánya több mint 95 ezer vízumot adott ki ukránok számára a program keretében.  Már több mint 37 ezren meg is érkeztek az országba.

A Wizz Air térítésmentes jegyei összesen 61 útvonalon érhetők el, amelyeket a légitársaság Bulgáriából, Magyarországról, Lengyelországból, Romániából és Szlovákiából üzemeltet az Egyesült Királyságba, és személyenként egy kézipoggyászt és egy, legfeljebb 32 kilós feladott poggyászt tartalmaznak.

Ez már a második akciójuk

A Wizz márciusban 100 ezer ingyenes jegyet és kedvezményes díjszabást biztosított a háborús menekülteknek. Szolgálatba állítottak több nagyobb repülőgépet és kiegészítő járatot az Ukrajnával határos országokban, hogy ezzel is támogassa a hazájukat elhagyni kényszerülők mozgását.