Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Waberer's // Facebook

Waberer’s: Wáberer György visszaszáll volt cégébe

Vagyonkezelőjén keresztül 20 százalékot szerzett volt cégében az egykori kamionkirály.

Kialakult a Waberer’s új tulajdonosi strukturája. Azt már korábban is tudtuk, hogy a Forbes listáján 10. leggazdagabb magyar üzletember, Jellinek érdekeltéségébe tartozó Trevelin beszáll a cégbe, végül 30,99 százalékban lett tulajdonos. A Budapesti Értéktőzsde oldalára kitett közlemény szerint még két cég lép be a tulajdonosi körbe: 21 százalékkal a Mike Ferenc tulajdonában álló MHB Optimum Zrt.,

valamint 20 százalékkal a High Yield Vagyonkezelő, amelynek egyetlen részvényese a Waberer’s volt vezére, a 12. leggazdagabb magyar, Wáberer György.

A tranzakciók után a vállalat tulajdonosi köre az alábbiak szerint alakul:

  • Trevelin Holding Zrt.: 30,99%,
  • MHB Optimum Zrt.: 21%,
  • High Yield Zrt.: 20%
  • Egyéb intézményi és magánszemély befektetők, saját részvények: 28,01%.

Korábban mi is írtunk róla, hogy a tulajdonos, a Mid Europa Partners által menedzselt befektetési alap mérlegeli részvényeinek részleges vagy teljes értékesítését.

Wáberer György 2016-ban szállt ki a nevét viselő cégből, akkor meg is becsültük, mennyiért értékesíthette a részesedését. A vállalat azonban nagyon megszenvedte az elmúlt pár évet. A lengyel akvizíciós célpontról, a Linkről kiderült, hogy átverés, a nemzetközi logisztikai piac átalakulására a vállalat nem tudott jól reagálni, ahogy a hazai béremelkedésre és az olcsó román és bolgár versenytársak megjelenésére sem. A járvány hatására pedig a Waberer’s az elsők között állította le teljes kamionflottáját.

Borítókép: Waberer’s // Facebook

Oszd meg!