Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

fotó: Cinema City

Villámlás is lesz – Debrecenben terjeszkedik szupermozijával a Cinema City

Hóesés, eső, szél, pára, illatok és villám – ezek mind egy debreceni moziban. Örülhetnek a város filmrajongói, mert náluk nyílik az ország harmadik 4DX moziterme.

300 millió forintból valósult meg a Cinema City speciális élményekkel kecsegtető terme, ahol a környezeti hatások mellett a nézők különféle mozgásokat is átélhetnek. A filmszínházi technológiának hála a filmek alatt részletesen megkomponált ingerekkel fokozzák a mozgóképet, még jobban berántva ezzel a nézőt az élménybe. A 4DX jellemzője, hogy

a különböző filmek vetítésekor más és más effektust hívnak életre az alkotók, így a mozi székéből testközelben tapasztalható az éppen látott szereplő mozgása, reakciója, az őt érő környezeti hatások.

A székekbe épített elektronika a láb és a hát csiklandozását is lehetővé teszik, a légmozgás és a vízpermet a váratlanságával okozhat meglepetés pillanatokat a vetítés alatt.

A mozi március 15-én avatja fel új termét, kezdésként a Tomb Raider 3D-t és a gyerekkompatibilis Coco című filmet vetíti le.

A Cineworld csoport még február végén vásárolta fel a Regal Entertainment Group amerikai moziüzemeltető vállalatot, melynek eredményeként egy globális moziüzemeltető, a világ második legnagyobb mozihálózata jött létre tíz országra kiterjedő jelenléttel.  A Cineworld és a Regal összesítve 794 moziban 9 542 teremmel rendelkezik a felvásárlásnak köszönhetően szerte az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Írországban, Izraelben, Cseh- és Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában, Szlovákiában és Magyarországon.

Borítókép: Cinema City

Oszd meg!