Vida József, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója a bank által készített egyik főzőműsorban
Fotó: Vida József, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója a bank által készített egyik főzőműsorban
rövid hír

TV-csatorna után rádiót is vesz Szlovéniában a TV2 tulajdonosa

Forbes
2022. február 18. 2 perc olvasás

Vida József a szlovéniai magyar terjeszkedés egy újabb lépését teheti meg.

Szlovén lapértesülések alapján ír arról a Szabad Európa, hogy a szlovén nemzeti bank adatai alapján

Magyarország az egyik legnagyobb külföldi szereplővé vált az országban, miután már a másfél milliárd eurót is meghaladó befektetéssel rendelkezik.

Rádió kerülhet magyar kézbe

A maribori Radio City kerülhet most Vida József TV2-vezér és korábbi Takarékbank-vezérigazgató kezébe. Arról nincs hír, hogy a 20. leggazdagabb magyar mennyit fizethet a rádióért, de abból kiindulva, hogy a Radio City 2020-ig minden évben nyereséges volt, és stabil, egymillió eurós bevételt termelt, sokmillió eurós összegről lehet szó.

Mišo Hölbel, a Radio City jelenlegi tulajdonosa azt mondta, Szerbiából és egy harmadik helyről is volt ajánlat a rádióért. Hölbel azt is közölte, hogy

az adásvételi szerződést is aláírták már, de a vételárat nem kapta meg, ezért az ügylet jogilag még nem zárul le.

A Szabad Európa megkereste a TV2 Csoportot, ahonnan azt válaszolták, hogy „a TV2 Adria fő fókuszában jelenleg a televíziózás áll, így nem tervezi rádióállomás vásárlását”. Ettől még igazak lehetnek a szlovén lap értesülései, és Vida József egy másik cégen keresztül is felvásárolhatja a rádiót.

Nem az első médiaérdekeltség

Vida nem az első érdekeltségét szerezheti délnyugati szomszédunknál. 2020-ban a szlovén Telekomtól százszalékos üzletrészt vásárolt meg a Planet TV-ben. Az ügyvezetői székbe rögtön Pavel Stantchev TV2-vezérigazgató ült. Stantchev egyébként korábban már vezette a Planat TV-t.

Borítókép: Vida József, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója a bank által készített egyik főzőműsorban