Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Varga Zoltán milliárdos új üzletágat épít médiabirodalmában

Bővül a Central Kiadói Csoport portfóliója. A Central Könyvek és az Animus Könyvek mellett új, gyerekkönyvkiadói szegmens építésén dolgozik.

Varga Zoltán a Forbes listája szerint 39,8 milliárd forintos vagyonával jelenleg a 36. leggazdagabb magyar, fő érdekeltsége Central Médiacsoport. A cégcsoport üzemelteti többek közt a 24.hu és az nlc.hu internetes portálokat is.

Az új gyerekkiadó főszerkesztői feladataival a gyerekkönyvek terén nagy rutinnal rendelkező, a kiadói szakmában jól ismert Balázs Eszter Annát bízták meg, aki augusztus 1-jétől látja el ezt a munkakört. A szakember főszerkesztősége idején a Kolibri Kiadó az ország egyik legnagyobb gyerekkönykiadójává nőtte ki magát.

A Central Kiadói Csoport a hazai könyvpiac meghatározó szereplői közé tartozik. Egyik brandje az Animus, amelynek égisze alatt olyan szerzők könyvei jelennek meg, mint J. K. Rowling, Jo Nesbø vagy a népszerű izraeli történész, Yuval Noah Harari. Másik brandje, a Central Könyvek gondozásában többek között Berg Judit, Gryllus Vilmos, Tóth Krisztina, Schäffer Erzsébet, V. Kulcsár Ildikó, Vass Virág művei is megjelentek.

Borítókép: a Central Médiacsoport hivatalos Facebook-oldala

Oszd meg!