Megújult a Forbes magazin, odatették magukat Amerikában

Új dizájnt kaptunk Amerikából, és boldogok vagyunk vele. A legtöbb változáshoz kell egy kis idő, míg hozzászokik az ember, ehhez nekem igazán nem kellett. Kézbe vettem az új amerikai lapot […]


Bővebben

Csepregi Zoltán, a The Donut Library alapító-társtulajdonosa. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Vajna Tímea megvette Budapest legnépszerűbb fánkozó-láncát

Vajna fánkozója tavaly brutális veszteséget hozott össze, miközben legnagyobb budapesti konkurense szépen gyarapodott. Az alapítók azonban nem akarták tovább vinni már a The Donut Library-t. 

A Forbes-listán is szereplő Andy Vajna kormánybiztos, kaszinómogul felesége vette meg a népszerű fánkozó-láncot, a három budapesti egységgel is rendelkező The Donut Library-t. Ezt nemcsak maga a lánc jelentette be saját Facebook oldalán, de a celeb-üzletasszony Vajna Tímea is saját Instagram-oldalán.

Vajna üzlettársával együtt, Gomez Norberttel veszi át a boltokat, amiket az alapító-tulajdonos – közlése szerint – nem akart már üzemeltetni.

“A fánkboltok változatlanul The Donut Library-ként működnek tovább, a fánkok az eddigi megszokott minőségben különleges recepttel készülnek” – írták röviden.

A The Donut Library-ről a Forbes első magyar számában írtunk. 2013. októberében a társtulajdonos Csepregi Zoltán – aki korábban reklámügynökségéből élt – még azt mondta:

“Nem azon gondolkodunk, hogy kinek kéne eladni a franchise-t, hanem hogy hogyan lehetne olyan márkát csinálni, ami Bécsben, Prágában vagy Varsóban is megáll a lábán egy-egy helyi üzemeltetővel.”

Csepregi Zoltán, a The Donut Library alapító-társtulajdonosa. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Csepregi Zoltán, a The Donut Library alapító-társtulajdonosa. A cégét végül eladta Vajna Tímeának. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Ez az indulást követő pár hónappal volt. Története első évében, 2013-ban 24,7 milliós forgalom mellett 2,7 milliós adózott eredménnyel zárt a The Donut Library mögötti cég. Tavaly 137,3 millió forint volt a forgalmuk, 18,6 millió forintos adózott eredménnyel zártak, indulása óta folyamatosan növekedett a cég.

Vajna Tímea nyitott már egy fánkozót, a Bazilika melletti Október 6. utcában, a Mr. Funk tavaly 184,4 milliós forgalmat bonyolított, de 164 milliós brutális veszteséggel zárt fennállásának harmadik évében.

Az üzletet Vajna most is Gomez Norberttel együtt viszi, aki a PartnerControl adatai szerint cégvezetéstől eltiltás hatálya alatt áll.

A cégben közvetve maga Andy Vajna is tulajdonos.


 

„Az volt a kihívás benne, hogy mindenki azt mondta, hogy ne, ne, ne! Mi meg azt, hogy de, de, de.”

Rétai Martin, a PocketGuide alapítója