Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

„Mélyen személyes” Schumacher-film jön hamarosan a Netflixre

Szeptember 15-én mutatják be a Netflixen a Michael Schumacher hétszeres német Forma-1-es világbajnokról készült dokumentumfilmet, ami a rajongók körében azért is érdeklődésre tarthat számot, mert Schumacher 2013-as síbalesete óta keveset tudni a sportlegenda pontos állapotáról.  

A Variety azt írta az egyszerűen csak „Schumacher” címre keresztelt filmről, hogy az a versenyző teljes pályafutását bemutatja majd a döcögős kezdetektől a Forma-1-ben sokáig csúcsot jelentő 7 világbajnoki címig és 91 futamgyőzelemig.

Schumi édesapján és a korábban szintén Forma-1-es pilóta Ralf Schumacheren kívül felesége, Corinna, és gyermekei Gina és Mick (aki az idei szezonban debütált a Forma-1-ben) is megszólalnak,

de szerepelnek benne egykori versenytársak, mint David Coulthard, Mika Häkkinen, Damon Hill és a négyszeres világbajnok, szintén német Sebastian Vettel is. Nem maradhat ki Schumacher egykori csapatfőnöke, az őt állítólag a mai napig rendszeren látogató, korábbi Ferraris csapatfőnöke, és a család bizalmasának számító Jean Todt, valamint Luca di Montezemolo, az olasz versenyistálló korábbi elnöke.

Mick Schumacher ezzel, az édesapjáról készült képpel jelentette be, hogy jön a film. Forrás: Instagram // Mick Schumacher

A Schumacher 1991-es Forma-1-es debütálásának 30. évfordulójára időzített film egy hamburgi cég produkciójában készül, producerei Benjamin Seikel és Vanessa Nöcker, akiknek a nevéhez többek között egy Boris Becker német teniszezőről készült dokumentumfilm is kötődik, de több dokumentumfilmet jegyeznek. Hanns-Bruno Kammertöns, Vanessa Nöcker és Michael Wech a rendezők.

A film nagy kihívás volt, mert sok időre és érzékenységre volt hozzá szükség, mivel jelentős külső nyomás is nehezedett az alkotókra, mondta a Hollywood Reporter-nek Benjamin Seikel.

Még csak 18 éves, de már ő a legsikeresebb magyar női autóversenyző – portré Keszthelyi Vivienről

A Netflixnél azt mondják, egy mélyen személyes portré készült Schumacherről, amelyet minden rajongónak látnia kell, és

karrierjének bemutatása mellett ritkán látott interjúk, és eddig még soha nem látott archív felvételek is lesznek a filmben, valamint a család is nyilatkozik, ami azért lehet fontos, mert a 2013 év végi, franciaországi síbaleset óta nem mondanak semmit Schumacherről.

A készítők ugyanakkor próbálták kibalanszolni a magánszférát és a dokumentumfilmes objektivitást, ebben nagy segítségükre volt Schumacher felesége, Corinna, aki maga is amellett volt, hogy egy autentikus film készüljön, amely valóban olyannak mutatja be férjét, amilyen.

2013 vége-2014 eleje óta nem tudni pontosan, milyen egészségi állapotban van Schumacher. Fotó: Creative Commons

Éppen a héten a Schumachert rendszeresen látogató Jean Todt is elismerően beszélt Corinnáról. „Minden nagyon hirtelen történt, nem volt más választása”, mondta Todt a német bulvárlapnak, a Bildnek arról, hogy Corinna „nagyszerű asszony”, és a síbaleset óta átvette a családfői teendőket. Mindent megtesz férjéért az orvosokkal együttműködésben,

„ő akarta, hogy Michael túlélje a balesetet, így túl is élte, de következményekkel”, fogalmazott Todt.

Nem kockáztathatod az életed, ha nem vagy 100%-ig boldog

Borítókép: Creative Commons

 

Oszd meg!