Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa

Megszázszorozta árbevételét a magyar milliárdos vagyonkezelő cége

Közel 8 milliárd forintos árbevétel mellett 324 millió forintos teljes átfogó eredménnyel zárta az idei első fél évet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Prémium kategóriájában jegyzett Akko Invest vagyonkezelő, ezzel árbevétele közel a százszorosára ugrott a tavalyihoz képest.

Az Akko két nagytulajdonosa közül az egyik Veres Tibor milliárdos érdekeltsége, a Dayton-Invest, a másik pedig a Chantili Invest, ami mögött Ádámosi György bankár áll. 

Az Akko Forbes.hu-nak eljuttatott közleménye szerint

az emelkedés elsősorban a magyar ingatlanüzemeltetői és szolgáltatói piac szempontjából meghatározó Neo Property Services Zrt. február végi felvásárlásának köszönhető,

ami a tavalyi után az idei első fél évben is rekord árbevételt, valamint eredményt ért el. (A Neo Property-t az a Wing adta el, amelyben Veres szintén érdekelt.)

Az idei évben ugyanakkor az Akko Invest beszámolójában a Neo számaiból még nem a teljes év, hanem csak a február 28-i felvásárlás utáni időszak jelenik meg.

A tőzsdei jegyzett társaság első féléves árbevétele 85 millió forintról 7,8 milliárd forintra, adózás előtti eredménye közel a húszszorosára, 438 millió forintra ugrott, míg teljes átfogó eredménye a tavalyi 5 millió forint veszteségről 324 millió forintos nyereségre emelkedett.

A közlemény szerint Prutkay Zoltán, az Akko Invest elnöke a társaság terveivel kapcsolatban elmondta, hogy a Neo Property Services felvásárlásának eredményes zárását követően

további akvizíciós lehetőségeket vizsgálnak, a vagyonkezelőnek továbbra is jelentős növekedési tervei vannak.

A Neo Property Services Magyarország egyik vezető ingatlanüzemeltetője és szolgáltatója, ami az idei első félévben is rekord árbevételt, valamint eredményt ért el. A menedzsment várakozása szerint tartható az az üzleti tervben megfogalmazott cél, amely szerint a társaság idei nyeresége meghaladja a 2020-as évét. A vállalat működését a koronavírus-járvány nem befolyásolta negatívan, és ingatlan üzletágának szolgáltatási köre tavaly a társasházkezeléssel is bővült. A vállalatnaknak a közlemény szerint több mint 250 ügyfele van, partnerei számára több mint 10 millió négyzetméter külterületet gondoz, és több mint 3 millió négyzetméter ingatlanterületet üzemeltet 650 főt meghaladó munkavállalóval.

Borítókép: Veres Tibor, a Wallis-csoport tulajdonosa

Oszd meg!