Fotó: Igor Jankovszkyi, a Duna Medical Center tulajdonosa 2021 április 30-án (Fotó: Sebestyén László)
rövid hír

Az ukrán milliárdos budapesti kórháza is segít a menekülteknek

Forbes
2022. március 02. 1 perc olvasás

A Duna Medical Center ingyenes járóbeteg-ellátást biztosít az Ukrajnából érkező háborús menekülteknek a nap 12 órájában.

A Duna Medical Center 2022. március 2-ától járóbeteg-ellátás keretében megkezdi a háború elől menekülő, Ukrajnából érkezett, arra rászoruló polgárok egészségügyi ellátását, ezzel járul hozzá a humanitárius segítségnyújtáshoz – írta a cég a Facebook-oldalán.

Az általános egészségügyi panaszokkal érkezők belgyógyászati ellátását munkanapokon reggel nyolc és este nyolc óra között végzik.

Terhességgel kapcsolatos panasz és sürgős nőgyógyászati probléma esetén a szülészeti központjukban működő ügyeleten a hét minden napján, a nap 24 órájában biztosítják az ellátást.

A szolgáltatások eléréséhez érvényes útlevél és telefonos bejelentkezés szükséges.

Ukrajna egyik legvagyonosabb családjának sarja a tulajdonos

A Duna Medical Center tulajdonosa, Igor Iankovszkyi Ukrajna egyik legvagyonosabb családjának sarja, de régóta kötődik Budapesthez is. 2014-ben saját igényei és a környező országok példája láttán vágott bele az eddig legalább 13 milliárd forintot felemésztő gigaberuházásba, ami a Duna Medical, idén először esetleg profittal zárhatja az évet.

Igor Jankovszkyi, a Duna Medical Center tulajdonosa (Fotó: Sebestyén László)