Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Újraházasodik Mészáros Lőrinc

Alapvetően nem foglalkozunk milliárdosok magánéletével, de a felcsúti dollármilliárdos előző felesége is szerepet vállalt a családi cégcsoportban, és menyasszonyával, Várkonyi Andreával is van üzleti ügye. 

A Hot bulvármagazinban beszél arról Várkonyi Andrea, tévés műsorvezető, hogy eljegyezték, vőlegénye nem más, mint Mészáros Lőrinc, a Forbes év elején publikált listája szerint a leggazdagabb magyar. 

Mészáros egykori felesége fontos szereplő volt a családi cégbirodalomban, a cégcsoport a Forbes kérdésére év elején azt mondta, a vagyonosztozkodás rendben lezajlott, a felek békés módon váltak el.

A válás nem érintette Mészáros vagyonát

A tőzsde honlapján ugyan nem jelent meg arról közlemény, hogy az Opus Global befektetési holding mögött álló Konzum PE tőkealap befektetőinek személyében lett volna változás – itt egy korábbi bejelentésük szerint Kelemen Beatrix Csilla (akkor még mint Mészárosné) is befektető volt –, de az egykori feleség már itt sem érdekelt, ahogy a csoport más, egyéb érdekeltségeiben sem (a cégbírósági adatokban ezt még nem jegyezték be, az alap befektetőiről pedig nem kötelesek beszámolni).

Ahogy arról korábban írtunk, egyedül a Life TV-t üzemeltető Media Vivantis maradt a tulajdonában. Kelemen Csilla Opus-részvényeit gyerekeinek ajándékozta, vagyis a család kontrollja megmaradt a cég a felett, a válás pedig emiatt nem is érintette Mészáros vagyonát. A válás sem mozgatta meg az Opus árfolyamát. 

Várkonyi dolgozott a Mészáros Csoportnak 

Várkonyi Andrea nemrég alapított saját céget, a Whitedog Media Kft. ügyfelei között ott van a Mészáros Csoport, sőt a Mészáros-cégek budapesti főhadiszállására van bejegyezve. 

Hogy áll a leggazdagabb magyar? 

A bulvárhírrel egy időben, de nyilván attól függetlenül nyilvánosságra hozta éves jelentését Mészáros legfontosabb cége, az Opus Global. Megérezték ugyan a koronavírus-járvány hatását, de elég jó évük volt 2020

Oszd meg!