Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kép: Budapest Airport

Újabb repülőjárat indult Budapest és London között

Elindította Budapest-London közvetlen járatát a lengyel LOT légitársaság. A gépek heti hat napon, reggel és este összesen tizenkétszer közlekednek Ferihegy és a London City Airport között – írja közleményében a Budapest Airport.

London a legnagyobb forgalmat bonyolító célállomás Budapestről, eddig hat légitársaság öt repülőtérre (Heathrow, Luton, Stansted, Gatwick és London-Southend) szállított oda utasokat – ehhez csatlakozott most a lengyel cég járata.

A London Citynek nevezett járat elsődleges célja az üzleti utasok kiszolgálása, akik Budapestről a hajnali órákban indulhatnak, hogy este tizenegykor már vissza is érjenek – a londoniaknak ugyanez 12:45-ös indulást és 17:15-ös visszautat jelent.

A járathoz használt Embraer ERJ-190-es 2 óra 13 perc alatt teszi meg a távot. A LOT szerint a járat előnye, hogy rögtön London üzleti központjában tesz le, azaz nem kell bebuszozni vagy bevonatozni a belvárosba, sok-sok órát spórolva meg ezzel.

Kép: Budapest Airport

Oszd meg!