Megújult a Forbes magazin, odatették magukat Amerikában

Új dizájnt kaptunk Amerikából, és boldogok vagyunk vele. A legtöbb változáshoz kell egy kis idő, míg hozzászokik az ember, ehhez nekem igazán nem kellett. Kézbe vettem az új amerikai lapot […]

Bővebben

Fotó: Denys Nevozhai / Unsplash

Újabb nagy autóipari cég jöhet Kelet-Magyarországra

A legértékesebb magyar cégek harmada kötődik valahogy az autóiparhoz. Újabb nagy beruházás tolhatja meg a hazai beszállítókat (is). 

Magyarország időben felismerte, hogy a kínai piac óriási lehetőséget biztosít a jó minőségű magyar termékeknek és szolgáltatásoknak – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Sanghajban a közmédiának, miután magyar kereskedelmi központot nyitott a Kína gazdasági központjának számító városban.

Az MTI tájékoztatása szerint a tárcavezető beszélt arról is, hogy a kínai vállalatok továbbra is határozottan érdeklődnek a magyar beruházási, befektetési lehetőségek iránt, ami hatványozottan igaz az autóiparban.

Ezzel kapcsolatban közölte:

küszöbön áll egy megállapodás a világ egyik legnagyobb kínai autóipari beszállító vállalatával. Egy jelentős, több mint 110 millió dolláros kelet-magyarországi beruházásról van szó, amely a vállalat első Kínán kívüli gyártási központja lesz.

A részleteket és a vállalat nevét hamarosan nyilvánosságra hozzák – jelezte.

A legnagyobb magyar cégek majd’ harmada kötődik az autógyártáshoz 

A Jaguar a héten jelentette be, hogy 100 fős fejlesztő központot nyit Budapesten, korábban pedig a BMW hirdette ki, hogy végül Debrecenbe hozza új gyárát, közben pedig épül a Mercedes új gyára is Kecskeméten.

A héten közölte a Forbes magazin a legértékesebb magyar vállalatok 100-as listáját. A 100 százalékban magyar kézben lévő legnagyobb cégek közül 26 kapcsolódik valamilyen formában az autóiparhoz, ez a kitettség elég magas, a jelek szerint még tovább nőhet a jövőben.

Térképen a 100 legnagyobb magyar magáncég: vidéki bástyák és Budapest nyomasztó fölénye

 

 

„Az volt a kihívás benne, hogy mindenki azt mondta, hogy ne, ne, ne! Mi meg azt, hogy de, de, de.”

Rétai Martin, a PocketGuide alapítója