Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Újabb, milliárdos fejlesztést indít az ásványvízkirály

Az elmúlt két évtizedben több mint duplájára nőtt az egy főre jutó természetes ásványvízfogyasztás hazánkban, a megnövekedett fogyasztást a Szentkirályi Magyarország folyamatos kapacitásbővítésekkel követte le, most egy újabb, 1 milliárd forint értékű beruházásba kezdtek bele. 

Három évvel a legutóbbi üzemcsarnok és palackozó gépsor átadását követően, ma Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Alessandro Pasquale, a Szentkirályi Magyarország tulajdonosa és Balogh Levente, a vállalat elnöke és társtulajdonosa ünnepélyes keretek között letették az újonnan épülő raktárcsarnok alapkövét.

Szijjártó Péter külügyminiszter, Alessandro Pasquale, tulajdonos és Balogh Levente elnök-társtulajdonos a Szentkirályi új raktárának alapkőletételén 2021 októberében.
Szijjártó Péter külügyminiszter, Alessandro Pasquale, tulajdonos és Balogh Levente elnök-társtulajdonos a Szentkirályi új raktárának alapkőletételén 2021 októberében.

A több mint 1500 négyzetméteres épület és a beruházás második ütemében megépülő üzemcsarnok új, modern gépsorok telepítését, valamint a gyártási és raktározási kapacitás bővítését teszik lehetővé.

A 956 millió forint összértékű beruházás nagyobb részben önerőből, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium által 2020-ban meghirdetett versenyképesség-növelő támogatási programban elnyert, 335 millió forintos támogatásból valósul meg.

A raktárcsarnok 2022 februárjára készül el, míg az üzemcsarnok a tervek szerint 2022 júniusára épül fel.

Balogh Levente és olasz társtulajdonosai a régió legnagyobb ásványvizes cégét menedzselik. A legfrissebb Forbes magazinban Balogh a Pepsi-deal mellett mesélt arról is, hogyan gondolkozik saját személyes márkájáról.

A tulajdonosok újabb mérföldkőről beszéltek

Az ünnepélyes alapkőletételen Alessandro Pasquale, a Szentkirályi Magyarország tulajdonosa és a Mattoni 1873 Csoport vezérigazgatója elmondta: „Mindig is a tradicionális, helyi márkák erősítése vezérelt, ezért is különösen nagy öröm számomra, hogy a mai ünnepélyes alapkőletétellel egy új fejezetet nyitunk a Szentkirályi ásványvíz életében, amellyel tovább erősítjük pozícióját és biztosítjuk hosszú távú jövőjét a magyar piacon.”

A beruházás harmadát a külügy vállalkozástámogatási programja állja.

„Néhány évvel ezelőtt arról beszéltem a gyáravatónkon, hogy Magyarország Európa ásványvíz-nagyhatalma lehet. Az elmúlt években tapasztalt fejlődés azt bizonyítja, hogy ez a cél elérhető, és ebben a Szentkirályinak meghatározó szerepe lesz. Most induló beruházásunk is egy újabb mérföldkő ezen az úton” – tette hozzá Balogh Levente.

Oszd meg!