rövid hír

Újabb belvárosi szállodát vásárolt Tiborcz István

Forbes
2021. október 14. 2 perc olvasás

50 szobás szállodát vásárolt a Szabadság téren Tiborcz István ingatlanbefektető cége, a Bdpst Group.

Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István gyors ütemben bővíti cégének szállodaportfólióját. Néhány nappal azután, hogy egy spanyolországi hotel megvásárlásáról írt a sajtó (a család pedig egy időre Marbellára költözött), újabb szállodát szerzett a Bdpst Group, ezúttal a Szabadság tér és az Október 6. utca sarkán, számolt be róla a Portfolio.hu. A hotelt korábban a spanyol hátterű Iberostar Group szállodacsoport üzemeltette, ezután a Bdpst Hotel Management Zrt. fogja.

Nyár vége óta ez a harmadik megvásárolt szállodájuk 

A Bdpst Group igen gyors ütemben bővíti szállodaportfólióját: 2020 őszén vásárolták első belvárosi érdekeltségüket az Andrássy út 116. szám alatt található Alice Hotelt, nyáron megvásárolták a Dorottya utcai 137 szobás D8 hotelt és jelenleg is fut egy Vörösmarty tér melletti beruházás:

a Mahart-, valamint a Futura-házat is érintő épülettömb felújítása révén 2022 végére vagy 2023 elejére egy ötcsillagos szálloda jön majd létre.

Ezeken kívül Tiborcz cégének tulajdonában van a tarcali  Andrássy Rezidencia Wine&Spa, amit Mészáros Lőrinc érdekeltségétől, a Mészáros Gasztro Kft.-től vásárolt meg közel egymilliárd forintért, a Botaniq Turai Kastély, valamint a már említett, spanyolországi Los Alcazares-i Hotel Atrio del Mar.

Tiborcz István és felesége, Orbán Ráhel szeptemberben családostul a spanyolországi Marbellára költöztek, a hivatalos magyarázat szerint azért, mert további terjeszkedésre készül az Ibériai-félszigeten. 

Fotó: A budapesti Iberostar Grand Hotel / Facebook