Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Új tulajdonos szállhat be a Libri-Bookline Csoportba

Miután tekintélyes részvényvagyont kapott a kormánytól, az üzletre biztosan lesz fedezete a Mathias Corvinus Collegium Alapítványnak.

Nagy lépésre készül a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC): megvásárolná az Axialis Holding Zrt.-t, amelynek köszönhetően kisebbségi tulajdonosa lenne a Libri-Bookline Csoportnak, és a tervek szerint a többségi tulajdonossal együtt irányítja a cégcsoport működését – írja az Index. A felek már aláírták a jogilag nem kötelező érvényű megállapodást. A tárgyalások sikere a jelenleg is tartó átvilágítás eredményességén és a hatósági engedélyeken múlik.

A kormányközeli MCC 25 éve foglalkozik fiatalok tehetséggondozásával, 2008 óta pedig a könyvpiacon is jelen van, a terjeszkedéssel pedig a könyvkereskedelmi és kiadói tevékenységét fejlesztené tovább, és ebből a szempontból érthető választás a Libri-Bookline Csoport, amely kilenc könyvkiadó vállalat működtetésében érdekelt.

Nem tudni, mekkora részesedést szerezhet az MCC. A Forbes 2019-es Magyar 100 listáján

a Libri-Bookline az 51. legnagyobb, teljesen magyar tulajdonban lévő vállalkozásként szerepelt, 17,1 milliárdos becsült értékkel.

Az biztosan nem lesz gond, hogy az MCC-nek lesz-e forrása az üzletre, egy tavasszal elfogadott törvényjavaslatnak köszönhetően ma már a Mol és Richter-részvények 10-10 százalékos csomagjának hozamából gazdálkodhat az MCC.

Az MCC alapítója és kurátora Tombor András, kormányközeli üzletember, aki korábban a Csányi-féle Multireklámot vezette sikeresen, országszerte ismertté viszont a nyilvánosság elől rejtőzködő kormányzati tanácsadó, “Habony Árpád hitelezőjeként” vált.

Oszd meg!

"Az üzlet üzleti része sosem érdekelt igazán"

Hugh Hefner, a Playboy magazin alapítója