Üzlet

Új szintre emeli az otthoni munkavégzést a Hello Wood különleges kabinja

Bánáti Anna
2020. június 12. 4 perc olvasás

Új luxuskabinokkal rukkolt elő a tájba helyezett fainstallációiról és táborairól ismert magyar Hello Wood. A kabinokat kertekbe, valamint iroda- és társasházak tetejére szánják. Figyelem: a telepítésükhöz daru szükséges!

Olyan extravagáns kabint tervezett a magyar Hello Wood Kft., amivel sokan talán azt sem bánnák, ha még évekig tartana az önkéntes home office. A Workstation kabinra keresztelt 8 négyzetméteres luxusfaház tulajdonképpen egy kerti minimunkahely, ami nemcsak munkaállomásként működhet, lehet tárgyaló is, játszószoba, pihenőszoba, de ahhoz is van elég hely, hogy edzeni lehessen vagy vendégeket szállásoljunk el benne. „A jelenlegi járványhelyzetben, amikor több tízezren vonultak önkéntes home office-ba, még égetőbb egy elszeparált munkahely megléte, ahol biztosított a zavartalan munkavégzés, kutyát, macskát, gyereket kizárva” – írják honlapjukon.

„Mi sem számítottunk rá, hogy 2020-ban a vírushelyzet kapcsán cikkeznek majd a korábban megkezdett alternatív tárgyaló-kabin fejlesztésünk eredményéről. Más cégekhez hasonlóan nekünk is komoly nehézségeink voltak, mivel a gyártás már a COVID alatt történt” –

mondja Huszár András építész, a Hello Wood egyik ügyvezetője és társalapítója, aki szintén dolgozott a projekten.

A hő- és hangszigetelt kabin nettó alapterülete 9,3 négyzetméter, a belső tér területe 8 négyzetméter, a belső magasság 2,6 méter, összesen nagyjából 2,5 tonnát nyom. A kabinok gyártási ideje egy hónap. Az extrák beépítése további egy hónapot vesz igénybe – extrának számít a fűtés, gépi szellőztetés, klímaberendezés, hangulatvilágítás, hangrendszer, képernyők, internet, terasz. A Hello Wood-osok a kabint kulcsrakészen adják át. Sőt maga a telepítés is kifejezetten látványos, ehhez ugyanis helyszíni daruzás szükséges – a kabinokat előre legyártják a műhelyben, és egyben szállítják ki a végleges helyszínre. A helyszín nem csak kertes házak kertjeit jelentheti, a kabinokat akár társasházak vagy irodaházak tetejére is lehet telepíteni.

A tervezés során hangsúlyt fektettek a személyre szabhatóságra is (például belsőépítészeti elemek, színek és anyagok variálására).

A Workstation kabin nem az egyetlen hasonló ötlete a Hello Woodnak, a 12 négyzetméteres Kabinka szintén alkalmas otthoni munkára, elvonulásra vagy szálláshelyre, és lényegesen olcsóbb is mostani társánál (körülbelül 3 millió forinttól indul). A kabinok mérete és funkciói bővíthetőek, például kialakítható bennük egy fürdőszoba. A Workstation kabin ára még nem végleges, András úgy fogalmaz, „küzdünk azon, hogy a prémium termék ára ne legyen többszöröse társának” – ez nagyban függ a megrendelések számától is.

[ngg src=”galleries” ids=”221″ display=”basic_imagebrowser”]

Azt meséli, már most látják, hogy nagy az érdeklődés a kerti kabinra, ami a fesztiválpiac kiesése miatt biztató a Hello Wood jövőjére nézve. Bár a válság miatt nem kellett elküldeniük senkit, és pénzügyi helyzetük is stabil, a rendezvények és fesztiválok elmaradását azért megérzik. (Ők építik minden évben a Colosseumot és az óriáshintákat a Szigeten, de a zürichi Juni&Juli gastro étterem is a nevükhöz fűződik, amely így egyelőre a raktárban maradt.)

A Hello Wood 2010-ben indult egy művészeti táborként, ma kreatív építész- és dizájnstúdióként, illetve független oktatási platformként működik. Részt vettek Wáberer György és Scheer Sándor tavaly átadott irodakomplexumának dizájnjának kialakításában, szánkó-karácsonyfáik pedig Londonba és Bécsbe is eljutottak. Legutóbbi nagy dobásuk a Vörösmarty téri emlékmű téli lefedése, egy tíz méter magas, acélból készült pavilon volt.

  • Tervező-kivitelező: Hello Wood Kft.
  • Koncepció: Huszár András, Pozsár Péter, Ráday Dávid, Tóth Krisztián
  • Vezető tervező: Pozsár Péter
  • Projektépítész: Fülöp Tamás
Fotók: Darab Zsuzsa