Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Új néven fut mostantól a magyar topmilliárdos autómegosztó flottája

Március 3-tól a Drivenow helyett Share Now néven érhető el a legújabb budapesti carsharing-szolgáltató – értesítette a cég a felhasználóit.

A névváltás mögött egy világméretű piaci összeolvadás áll: a Car2go és a Drivenow autómegosztó vállalatok egyesülésével a világ legnagyobb szolgáltatója jön létre Share Now néven.

Az üzletről már írtunk 2019. novemberben, amikor átnevezték a bécsi szolgáltatót, azonban akkor még nem volt információ arról, mikor ér el a változás Magyarországra. Az átmeneti időszakban a felhasználók nem tudták saját regisztrációjukkal igénybe venni Bécsben a szolgáltató autóit, most az akadály elhárult.

Mostantól a magyar felhasználók is elérik a teljes nemzetközi hálózatot, a Share Now autóflottájával közel 20 000 autót bérelhetnek Európa 26 városában, Bécs mellett akár Párizsban, Amszterdamban vagy Madridban.

Ezt kell tennie a korábbi felhasználóknak

A már regisztrált felhasználóknak nem kell újra regisztrálni az új szolgáltatónál, írja a vállalat. A felhasználókat a Drivenow telefonos felülete automatikusan átirányítja a Share Now applikációhoz. A bejelentkezéshez a következő lépéseket kell tenni:

  1. Először le kell tölteni az applikációt az AppStore-ból vagy a Play Áruházból.
  2. Az app megnyitása után rá kell kattintani a “DriveNow vagy car2go felhasználó vagyok” gombra, hogy ne kelljen újra regisztrálni.
  3. Amikor megjelenik a kérdés: “car2go felhasználó vagy?”, akkor a nemre kell kattitnani.
  4. Amikor megjelenik a kérdés: “DriveNow felhasználó vagy?”, akkor az igen gombra kell kattintani
  5. Majd be kell írni a korábbi Drivenow fiókhoz tartozó e-mail címet és jelszót.

A szolgáltató 2019 áprilisában indult el Budapesten BMW és Mini autókkal. A hazai leánycéget a hatodik leggazdagabb magyar, Veres Tibor cégbirodalma, a Wallis Csoport üzemelteti. A magyar cégstruktúrát a névváltozás nem érinti.

Borítókép: Drivenow


Oszd meg!