Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Új, milliárdos startup-program indul: az állam a volt NNG-vezérrel fektet be

Feltörekvő hazai startupoknak biztosít anyagi támogatást és szakmai segítséget egy új inkubátorprogram: a Baconsult Kft. két év alatt akár egymilliárd forintot meghaladó támogatást és szolgáltatást nyújt tíz induló startupnak. A kedvezményezettek az állami támogatás mellett magántőke-befektetéshez, üzletviteli segítséghez és az inkubátorcég kapcsolati tőkéjéhez is hozzájutnak. A program augusztusban indul.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatának (Innovációs ökoszisztéma – ÖKO_16) a nyerteseként a Baconsult Kft. lett egyike annak a három inkubátorcégnek, akinek segítségével a következő években tíz közép-magyarországi startup projektje juthat nagy értékű támogatáshoz – tudatta a társaság a Forbes.hu-val. A céget a hazai üzleti világból ismert üzletember, az autónavigációk fejlesztésével foglalkozó startupból (NNG) világelső céget építő Balogh Péter, és a szintén az IT-szektorban tevékeny felesége, Balogh-Mázi Mária jegyzi. A magántőkéből működő hazai cég jelenleg 13 startupot segít, nálunk van a Bookr Kids, a CX-Ray, a Logiscool és Dreamjobs is.

A támogatás biztosítására egy önálló programot hoz létre, augusztus 1-jétől két éven át egyengeti majd a programba felvételt nyerő startupok útját.

Az inkubált startupok első körben  700 millió forint értékű támogatást és segítséget kapnak a programban. Ebből közel félmilliárd forint az NKFI Alapból elnyert állami támogatás, a felette lévő összeg az inkubátor saját magántőke-befektetése, és a hozzáadott értéke: stratégiai tanácsadás, jogi és pénzügyi segítségnyújtás, vagy éppen a kapcsolati tőke, ami akár nemzetközi befektetők előtti bemutatkozási lehetőséget biztosít a startupoknak. A Baconsult további tárgyalásokat is folytat, aminek eredményeként a támogatás végösszege végül meghaladhatja az egymilliárd forintot is.

Kik jelentkezhetnek?

A programba olyan, három évnél fiatalabb, tőzsdén nem jegyzett, osztalékot még nem fizetett, közép-magyarországi régióban működő startupokat várnak, akiknek ötlet mellett már működő megoldásuk is van, van ügyfelük, megbízójuk és csapatuk, céljuk a nemzetközi piacra lépés vagy új funkciók fejlesztése. A támogatás egy-egy konkrét projektre szól. Abban nincs megkötés, hogy milyen megoldás legyen, de a korábbi tapasztalata miatt a Baconsult a HR, a digitális oktatás, az autóipar és az e-kereskedelem területén működő startupokat részesíti előnyben.

 

Oszd meg!