Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Új magánkórház nyílik Nyugat-Magyarországon, még négy vidéki nyitás a csőben – látványtervek is vannak

A Tritonlife csoport megkezdte szombathelyi ellátóbázisának, a Tritonlife Magánkórház Szombathely nevű egységének végső kivitelezési fázisát – tudatta a Forbes.hu-val a cég. A tervek szerint a kórház 2022 első felében nyílik meg Szombathely központjában, a Szabadságharcos utcában, a volt Savaria cipőgyár átalakulás alatt álló területén.

A kivitelezésért is felelős partnert képviselő Tamási András szerint az egység Nyugat-Magyarország egyik legnagyobb, vegyes profilú járó-, és fekvőbeteg klinikája lesz, két nagyobb és egy kisebb korszerű műtővel, röntgen diagnosztikával, mátrix fekvőosztállyal, és egy 5 ágyas intenzív osztály biztonsági hátterével, így akár nagyobb beavatkozások is biztonságosan elvégezhetők az egységben.

Így néz majd ki a szombathelyi magánkórház a Perint partján // Látványterv: Tritonlife

Mint mondta: „A régió nagyon jó szakembergárdával rendelkezik, a negyedmilliós megye és a 75 ezres nagyváros megérdemli, hogy itt is működjön egy ilyen magas színvonalú és komplex Tritonlife egység. A helyi vezető szakemberek örömmel fogadták, hogy a nyitás után nem kell Budapestre utazniuk azért, hogy megoperálhassák betegeiket. Ez segít az egészségügyi munkaerő helyben tartásában, és növeli a helyi lakosok elégedettségét, valamint csökkentheti a várólisták hosszát.”

A Tritonlife csoport évek óta fontos szereplője a hazai magánegészségügyi piacnak, több egységgel rendelkeznek, a legnagyobb az elsősorban szülészetéről ismert budapesti Róbert Magánkórház, amit három évvel ezelőtt vásároltak meg a korábbi befektetőtől, Lantos Csabától.

Szintén a csoporthoz tartozik egy pesti (Thököly úti) és egy budai (Hegyalja úti) járóbeteg-centrum, tovább egy budaörsi egység és a tavaly nyitott debreceni magánkórház – a Tritonlife így összesen éves szinten körülbelül 6,5 milliárd forintos éves bevétellel a legnagyobb 5 hazai magánszolgáltató egyike.

Haraszti Péter és Fábián Lajos társtulajdonosok // Fotó: Tritonlife

Még tíz vidéki város

A további tervekről Fábián Lajos, a cégcsoport elnöke a portfolio.hu-nak adott interjúban azt mondta, hogy még további egy budapesti és tíz vidéki magánkórházra van konkrét tervük és rendelkezésre álló anyagi forrásuk, ezek egy részének kivitelezése már zajlik is, így ezek már publikusak.

  • Kaposváron már épül a Tritonlife magánkórház (a nyitást 2021 őszére tervezik),
  • Szegeden a Dr. Marron Klinikával állapodtak meg (ez 2021 nyarától Tritonlife Magánkórház néven működik tovább),
  • Miskolcon már zajlik a tervezés, és várhatóan jövő év első felében nyitnak kórházat,
  • Egerben pedig megkezdték egy ingatlan átalakítását.
  • Győr, Kecskemét és Pécs is a radaron van, itt egyelőre tárgyalásokat folytatnak.

Miből?

A beruházások finanszírozásáról Fábián Lajos elmondta, hogy a Medalliance Holding eredeti tulajdonosainak saját tőkéjének ma is nagy szerepe van, de nyertek eszközbeszerzési pályázatokat, bankhitelek is rendelkezésükre állnak, és bevontak 1-2 tőkealapot a terjeszkedésbe.

Fábián Lajos ismerteti a terveket // Fotó: Tritonlife

A MedAlliance Zrt tulajdonosi körében a nyilvános cégadatok szerint 3 tőkealap lelhető fel: az Apelso Trust, a Finatech II. kockázati tőkealap és a Vespucci Capital II. és III. tőkealapok.

Nyitókép: A szombathelyi magánkórház látványterve // Forrás: Tritonlife Csoport

Oszd meg!