Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Úgy viszik a magyar kutyahámokat világszerte, hogy új gyárat kellett építeni

Tiszafüreden épített gyárat a kutyafelszereléseket gyártó Julius-K9, német, kínai és amerikai piacokra szállítják majd innen a hámokat.

Közel 3000 négyzetméteren először 70, majd további 50 új munkavállaló kezdi meg a Julius-K9 kutyafelszerelések gyártását Tiszafüreden. A vállalat legújabb üzemének ünnepélyes megnyitójára április 3-án került sor, a szigetszentmiklósi székhelyű cég ezzel 500 főre növeli munkatársainak létszámát.

Az üzemben a gyártáson túl minőség-ellenőrzés és csomagolás is zajlik majd, így közvetlenül indulnak útjukra a termékek német, kínai és amerikai piacokra.

A Julius-K9 mára Európa egyik legnagyobb, kutyafelszerelést gyártó márkájává nőtte ki magát, és minden kontinensen jelen van a Magyarországon készülő termékeivel.

A cég osztrák-magyar tulajdonban van, a márkanév mögött Sebő Gyula feltaláló áll, több mint 20 éve fejleszt és tesztel kutyafelszereléseket. Az első nagy dobása, a K9 Powerhám története 1997-re nyúlik vissza, ami hiánypótló volt a piacon. Olyan extrákkal volt felszerelve, mint elasztikus lámpatartó a speciális formájú nyeregrészen, a hám mindkét oldalán tépőzárral rögzíthető felirat, fényvisszaverő mellöv és keret, tépőzárral állítható és nyitható mellöv és az azon rögzíthető speciális mellpárnák aszerint, hogy milyen a kutya mellkasfelépítése. További újdonság volt a hámra tépőzárral rögzíthető oldaltáskák és a kutya megemelését segítő, zárható fogantyúk beépítése.

A speciális hámot 2003-tól az osztrák, majd a német fegyveres és mentőalakulatok is széles körben kezdték alkalmazni.

Ezt 2010-ben továbbfejlesztették, utódja, az IDC Powerhám az első olyan kutyahám lett, melynek anatómiai alkalmasságát és előnyeit a kutya pórázon való vezetése esetében fizikai, trigonometriai számításokkal támasztották alá. a nyakat körülölelő Y hám és a mellkasra illeszkedő szügyhám korszerűsített kombinációjaként jött létre, elkerülve a nyaki részek terhelését a mellöv és a nyeregrész vonalvezetéséből kifolyólag. A hám legfontosabb újítása a kutyára ható terhelés lehető legoptimálisabb elosztása a mellöv dőlésszögével, így

teherhúzó és gyorsasági versenyeken is alkalmazzák, mivel van lehetőség különböző méretű mellpárnák és bélelések utólagos rögzítésére is.

Szakmai díjakat is bezsebeltek, legutóbb 2017-ben a Sanghajban megrendezett Pet Fair Asia 2017 kiállításon elnyerték a “legnépszerűbb brand” díját. 2014-ben már a német központú Dogs kutyás magazin versenyén (Dogs Awards 2014) első helyezést értek el kutyafelszerelés termékkategóriában, 2015-ben pedig Magyar Termék Nagydíjat is nyert.

A háziállatokra specializált termékek és szolgáltatások kifejezetten kelendőek mostanában: nemrég írtunk az automata kutyamosókat üzemeltető Wash & Vauról, a 2018. februári magazinban pedig a prémium kutyaágyakat gyártó Doginbedről.

Azonnal szerelembe esett egy kutyafürdető géppel – országos bizniszt épít belőle

Ez lesz abból, ha egy informatikus jót akar a kutyájának

Borítókép: Julius-K9

Oszd meg!