Fotó: Jeremy Bezanger // Unsplash
Üzlet

Nem túl meggyőző a 44 milliárd dollárért elkelt Twitter teljesítménye

Forbes
2022. április 28. 1 perc olvasás

Lehet, nem véletlenül sürgethette a közösségimédia-platform vezetősége, hogy rábólintson a világ leggazdagabbjának 44 milliárd dolláros ajánlatára.

Mint nyilvánosan működő részvénytársaság, minden bizonnyal utolsó negyedéves pénzügyi jelentését tette közzé csütörtökön a Twitter, írja a CNBC.

A számok

A közösségimédia-platform az Elon Musk-féle üzlet közepette

  • részvényenként 61 cent nettó jövedelmet,
  • 1,2 milliárd dollár bevételt,
  • illetőleg 229 millió napi átlag aktív felhasználót jelentett le.

Az elvárások

A negyedéves bevételek alulmúlták az elemzők 1,23 milliárd dolláros becslését, jóllehet napi aktív felhasználókban pedig felül (226,9 millió felhasználó).

A cég közlése szerint az elért felhasználószám 15,9 százalékos növekedést jelent az egy évvel ezelőtti tárgyidőszakhoz képest.

Az értelmezések

Korábbi elemzői értelmezések szerint a Twitter azért is sürgette a múlt hétvége, mostani hétfő folyamán a felvásárlási ajánlatra való rábólintást, hogy még a csalódást keltő negyedéves eredmények bejelentése előtt tegye azt meg. Még úgy is, hogy az adásvétel véglegesítéséig hónapok telhetnek el, a vállalat valamikor ebben az évben számít ennek nyélbe ütésére.

Egyébként a nagy bizniszt Musk másik cége, a Tesla is igen érzékenyen fogadta, tegnap például 21 milliárd dollár mínuszba fájt neki a felvásárlás.