Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Visszavág Trump a Facebooknak, saját közösségi platformot épít

Az igazság közösségi oldala, Truth Social néven indítana az egykori amerikai elnök saját közösségimédia-platformot, ha már a Facebookról és a Twitterről kitiltották, írja a Deadline. A névválasztás kifejezetten izgalmas annak fényében, hogy Trump maga is sajátos viszonyt ápol a tényekkel és az igazsággal.

Hiába kellett elköszönnie a Twittertől és a Facebooktól Donald Trumpnak a január 6-i zavargások után (a platformok szerint az erőszakos cselekedetek dicsőítésével ösztönözte fanatikusait a Capitolium ostromára), a volt amerikai elnök nem adja fel: saját közösségi oldalt indítana, hogy tovább hódolhasson szenvedélyének.

A Truth Social 2022 első negyedévében indulna Amerikában, a bétatesztelést már a következő hónapban kezdik.

A platform mögött álló Trump Media and Technology Corp. egy videómegosztó oldalt is indítana TMTG+ néven, ami a nem „woke” szórakoztató tartalmak bajnoka lehetne. 

A lépés nem meglepő Trumptól, a Twitterről való kitiltása óta hallani pletykákat arról, hogy saját közösségi oldalán folytatná kirohanásait. A „liberális médiakonzorcium” és a szilícium-völgyi Big Tech vállalatok riválisa lehet a Truth Social, legalábbis saját közleményük szerint,

aminek kifejezett célja küzdeni a hatalomban lévő óriások ellentétes, megosztó hangok elhallgattatására tett törekvései ellen.   

„A Big Tech zsarnoksága ellen hoztam létre a Truth Socialt és a TMTG-t” – mondta Trump.

A klasszikus Trump-retorikával ellentétben a nagyok tagadták, hogy a konzervatív, jobboldali hangokat aránytalanul némítanák el más ideológiákkal szemben, de ettől még bőven és jogosan lehet kritizálni a tartalomkezelési gyakorlatukat.

A korábbi elnök mellett a befektetők reménykedhetnek, hogy a májusban indított, majd érdeklődés hiányában alig egy hónappal később abbahagyott saját blogjánál népszerűbb lesz a Truth Social.

Oszd meg!