Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Donald Trumpot nem engedik vissza a Facebookra

A Facebook független tartalom-ellenőrző csoportja, az úgynevezett Oversight Board szerdán úgy döntött, hogy további fél évvel meghosszabbítja Donald Trump volt amerikai elnök kitiltását a közösségi oldalról.

 

A testület szerint jogos volt a kitiltás a 2021. január 6-i események után,  amikor Trump hívei megrohamozták a washingtoni Capitoliumot, és ez több ember halálához vezetett – írja a Guardian. Az Oversight Board szerint az exelnök felelőtlenül viselkedett, amikor szította az indulatokat, és mivel ennek veszélye továbbra is fennáll, javasolják a tiltás fenntartását további hat hónapra.

Ez nem kötelező érvényű a Facebook számára, csak egy ajánlás, de a cég már bejelentette, hogy ennek megfelelően fog eljárni.

A testület kifogásolta, hogy a Facebook először határozatlan időre tiltotta le Trumpot. Sokan azt várják az ügy kezelésétől, hogy irányt mutasson abban, hogyan kezelje a Facebook a hasonló eseteket. 

Trumpnak a Facebookon és az Instagramon összesen 60 millió követője volt, de a legszívesebben a Twitteren kommunikált. A januári események után azonban ezekről a platformokról is kitiltották. Nemrég elindította saját platformját.

Oszd meg!