Üzlet

Titokzatos vacsorával készül az új időszámítására az Onyx, bárki jelentkezhet

Forbes
2020. október 16. 2 perc olvasás

Tizenhárom év után márciusban bezárták az ország egyetlen két Michelin-csillagos éttermét, az Onyxot. Hét hónappal később egy zárt körű vacsorával búcsúznak el a régitől, amin bárki ott lehet, ha elég jól megindokolja, miért szeretne részt venni.

A különleges vacsoráról, ami Az Utolsó Vacsora nevet kapta, az Onyx értesítette szerkesztőségünket. Már csak azért is érdekes az esemény, mert

a részvétel ingyenes, de asztalt foglalni nem lehet, csak úgy lehet bejutni, ha a jelentkezők egy maximum egyperces videóban elmondják, miért szeretnének ott lenni.

A pontos dátumról is csak a résztvevőket értesítik. A vacsorán az étterem leghíresebb ételeit készítik majd el, a felhívásra egyének és párok jelentkezhetnek. Az elbírálást az újraalakuló csapat végzi, aminek összetételéről egyelőre annyit árultak el, hogy továbbra is Niszkács Anna ügyvezető, Niszkács Attila üzemeltetési igazgató és édesanyjuk, Pintér Katalin a tulajdonosok. 

A vacsora nemcsak egy titkos esemény, hanem az étterem eddigi időszámításának lezárása, és az új kezdete, amelyben az étterem koncepción túllépve

olyan élményműhelyt alakítanának ki, ami ötvözi a képzőművészet, az élelmiszertudomány és a fine dining élményét.

Bár az étterem kevés konkrétumot említett, de az Onyx Metamorfózis projektben az újraalakuló csapat egy „formabontó működési modellen dolgozik, ami külső és belső változást is jelent, és a bevett piaci működéstől eltér.”

A változtatás, átalakítás igénye már jóval korábban, 2019 őszén megfogalmazódott bennük, a megvalósítás ütemezését azonban egyértelműen befolyásolta a járvány. 

Borítókép: Pintér Katalin és Niszkács Anna