Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Tim Cook személyesen gratulált: az Apple magyar csapatnak adta a legjobb Mac app díját

Kiosztotta saját díjait az Apple, az App Store Award győztesei között az év Mac alkalmazásának választották a magyar csapat által fejlesztett dokumentum-szerkesztő Craft-ot. Sajátosan, de Tim Cook személyesen adta át az elismeréseket. 

Az Év Mac Alkalmazása lett az Apple ítélete alapján a magyar Craft Docs, a díjat Orosz Bálint, a startup alapító-CEO-ja vehette át magától az Apple-vezértől. A járvány újabb hulláma miatt erre igen speciális körülmények között került sor.

Orosz Bálint, a Craft alapítója a díjjal. Fotó: Craft

Mint Orosz a Forbes.hu-nak elmesélte,

a Craft budapesti irodájába egy Amszterdamból érkezett futár csöngetett be ma délelőtt, kezében egy dobozzal, amire a „Ne nyisd ki” feliratot írták.

A bejáratnál közölte, hogy a küldeményt egyenesen és kizárólag Bálintnak adhatja csak oda, így ki kellett hívni egy megbeszélésről a cég alapítóját.

A filmszerű jelent után a csapatnak volt egy videókonferenciája, mint kiderült, az Apple ide minden díjazottat meghívott, ekkor már a kikézbesített csomagokat is kinyithatták (nem tudtak róla, hogy ez a megbeszélés apropója), ezekben voltak a díjak. Tim Cook aztán röviden minden nyertessel külön is beszélgetett. 

A Craft tavasszal a Creandum vezetésével zárt egy 8 millió dolláros befektetési kört. Az alkalmazás dokumentum-szerkesztésre, jegyzetelésre és azok elrendezésére alkalmas, direkt mobilra fejlesztették. A csapat víziója, hogy az okostelefonon szocializálódott és a munkaerőpiacra most beáramló generációknak fejlesszen olyan platformot, amilyen a korábbi generációknak a Word vagy az Excel volt.

A nemrég alapított Craft a magyar Forbes 2021-es, legforróbb startupok listáján a 6. helyen szerepelt.

A startup történetét áprilisban írtuk meg részletesen.

Címlapról ajánljuk:

Oszd meg!