Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Teltház előtt játszhat a válogatott a Puskásban

Budapest volt az egyetlen, amely vállalta előre, hogy akár teltház előtt is megrendezi a nyári foci Európa-bajnokság meccseit. Minden jegy elkelt a meccsekre. 

A 444 azt írja a nyári kontinensviadalt szervező európai szövetség, az UEFA jegyértékesítési rendszere alapján, hogy két óra alatt elfogyott valamennyi jegy a budapesti Eb-meccsekre. A mérkőzéseket a Puskás Arénában fogják rendezni, melynek kapacitása 67 ezer fő. Júniusban három csoportmeccset rendeznek itt, a tornára kijutó magyar válogatott a világbajnok franciákat, az Európa-bajnok portugálokat és a németeket fogadja majd. A Puskásban ezeken kívül egy nyolcaddöntőt rendeznek majd. 

Volt több város, mely nem vállalt előre garanciát arra, hogy nézőket is beenged majd. Bilbao helyett emiatt Sevilla ugrik be, Dublin helyét pedig Szentpétervár veszi át. Az oroszok korábban azt vállalták, hogy félház előtt rendezik a meccseket, de jelezték, ha úgy áll a járványhelyzet, akár több nézőt is beengednek. 

A járvány miatt egy évvel elhalasztott Európa-bajnokságot eredetileg 12 város rendezte volna (a torna történetében először), végül az UEFA 10 város rendezési tervét fogadta el. 

Az Eb-vel egyidőben Dél-Amerikában is kontinensviadalt rendeznek, a tornát szervező CONMEBOL 50 ezer kínai vakcinát oszt szét a résztvevők között.  

 

Oszd meg!