Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Jakub Havrlant, a Mall Group igazgatóságának elnöke és François Nuyts, az Allegro vezérigazgatója

Nagy üzlet: a Telenor tulaja eladta a régió legnagyobb e-kereskedelmi cégét

A lengyel online kereskedőház, az Allegro 881 millió eurót fizet a Mall Groupért, amely 40 százalékban a cseh PPF tulajdonában van.

Az Allegro, amely a lengyelek legkedveltebb marketplace-platformja és a világ tíz legnagyobb e-kereskedőjének egyike, bejelentette, hogy megegyezett a PPF, az EC Investments és a Rockaway Capital részvényeseivel a Mall Group és a WE DO megvételéről. A vételár 881 millió euró lehet, amit 925 millió eurós cégérték alapján kalkuláltak ki, 44 millió eurós tartozásokkal számolva. 

A vevőhöz kerül a Mall Group összes eszköze, valamint a WE DO logisztikai birodalma Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Lengyelországban. A Mall Group 40 százaléka tartozik a cseh PPF-hez, a cég élére éppen a magyarországi Telenortól igazolt az év elején új vezér: Jan Hanus, aki két és fél év után, tavaly december végén váratlanul elhagyta a Telenor Magyarországot (a PPF a magyar Telenor tulajdonosa).

A PPF az idén március végén helikopter-balesetben elhunyt cseh milliárdos, Petr Kellner befektetési csoportja, mely továbbra is a család tulajdonában maradt, és Kellner bizalmasai viszik tovább.

Az Allegro a lengyelek kedvelt online marketplace-e, 18 millió vevőt szolgál ki. A Mall Group felvásárlásával 70 millió vevőt ér el a cégcsoport, és 135 ezer kereskedő portékái kerülhetnek fel egy kattintással több oldalra.

A tranzakciót még jóvá kell hagyniuk a versenyhatóságoknak, eredmény várhatóan a jövő év első felében lesz.

A borítóképen Jakub Havrlant, a Mall Group igazgatóságának elnöke és François Nuyts, az Allegro vezérigazgatója.

Oszd meg!