Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Glenn Carstens-Peters / Unsplash

A 4ig-vel partnerségben indít új szolgáltatásokat a Telenor

Az üzleti ügyfeleknek lesz lehetősége optikai internetet és menedzselt tűzfalszolgáltatást igénybe venni.

„Fontos eleme a stratégiánknak, hogy ne csak mobilkapcsolatot biztosítsunk az ügyfeleknek, hanem kilépjünk a vezetékes és az IT-területre is” – kezdte a Telenor sajtótájékoztatóját Fülöp Gábor, a cég magyarországi üzleti kereskedelmi és marketing igazgatója.

Fülöp Gábor / Fotó: Forbes

Ez két új szolgáltatás elindítását jelenti a magyar piacon üzleti partnereiknek: egy menedzselt tűzfal-szolgáltatást, amit a Jászai Gellért-féle 4ig-vel közösen indítanak, illetve optikai internetszolgáltatást, amelyhez a Telekom már meglévő hálózatát fogják használni.

Gyakoribbak a vírustámadások

A menedzselt tűzfalszolgáltatásról Regyep György, a 4ig kiberbiztonsági szakértője azt mondta, arra azért lehet különösen nagy szüksége a cégeknek, mert Európában is egyre több a zsarolóvírusos támadás, ezeknek száma az utóbbi időben a háromszorosára emelkedett szerinte, illetve és malware vírust vetnek be hekkerek. Utóbbiakból idén Regyep szerint több volt az öreg kontinensen, mint az Egyesült Államokban.

Regyep György, a 4ig kiberbiztonsági szakértője Fotó: Forbes

Ez a fajta adathalászat pedig azért lehet sikeres, mert a vírusok készítői a VPN-kapcsolatok hibáit használják ki. Felmérésükre alapozva azt mondja, a magyar vállalatok nagy része nem alkalmaz megfelelő internetbiztonsági védelmet.

A 4ig és a Telenor közös szolgáltatása Regyep elmondása alapján egyebek mellett biztonságos VPN-t, mesterséges intelligencia mélyelemzéses vírusfelismerést és adatszivárgás elleni védelmet is tud majd nyújtani.

Optikai netet is biztosítanak

A Telenor a menedzselt tűzfal mellett optikai internetet is biztosít októbertől.

Ehhez nem építenek ki saját hálózatot, hanem a Telekom már meglévő vezetékeit használják majd.

Lenti Orsolya, a cég üzleti szegmens marketing osztályvezetője elmondta, így saját ügyfélkört tudnak építeni és több szolgáltatást tudnak kínálni.

Kiegészítő szolgáltatásként mindehhez fix IP-címet és egy úgynevezett mesh routert biztosítanak, amely nagyobb épületekben vagy nem megfelelően elrendezett irodákban is biztosítja a zavartalan internet-hozzáférést.

A Telenor az utóbbi időben leginkább a tulajdonos PPFcsoport alapítója, Petr Kellner halálával került be a hírekbe. Mi is foglalkoztunk a témával, részekre bontottuk Kellner vagyonát és hagyatékát. Aztán hoztunk egy interjút az új vezérrel, Ladislav Bartoníčekkel, aki azt mondta: nem tudja, ki szeretné megvásárolni a magyar Telenort, de nem tervezik eladni.

Borítókép: Glenn Carstens-Peters

Oszd meg!