Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kép: Kanye West Twitter-profilja

Taylor Swift most lenyomta Kanye Westet, Ed Sheeran utánuk kullog – Ők 2019 legjobban kereső zenészei

A popsztár és a rapper lettek az év legjobban kereső zenészei, de két veterán banda is befért a 10 legjobban kereső zenészei közé. Az első tíz összgázsija meghaladja az 1 milliárd dollárt, a befutók között kevés a meglepetés és sajnos a női résztvevő is.

Már egy évtizede annak, hogy Kanye West botrányt csinált Taylor Swift díjátvételéből az MTV Video Music Awardson, azóta pedig a két zenész karrierje hasonló ívben emelkedik felfelé – már ami a bevételeiket illeti. Idén az év legjobban kereső zenésze címért mérkőztek meg, amit ezúttal Swift nyert el a Forbes.com összesítése szerint.

Új lemezének, turnéjának és egy halom szponzorációnak köszönhetően az énekes másodjára landol az első helyen az elmúlt 5 évben. Kanye West mindeközben egy kanyarral lemaradva, csupán 35 millió dollár különbséggel (10,3 milliárd forint) lett második, a legtöbb pénzt számára viszont nem a zenéje, inkább a Yeezy cipőmárkája hozta a konyhára.

Ed Sheeran és a The Eagles tudta még átlépni a 100 millió dolláros küszöböt, főként a rengeteg fellépés miatt. A 6. helyen mókás holtverseny alakult ki mindenki kedvenc házaspárja között. A lista 40 résztvevője között csupán tíz női előadó szerepel, ami csak egy apró előrelépés a tavalyi nyolcról.

Az eredmények a júniustól júniusig tartó időszakból származnak, adózás és más kifizetések előttiek, piackutató cégek és a sztárok ellenőrzésével együtt születtek meg.

10. Metallica – 68,5 millió dollár (20,1 milliárd forint)

9. Diddy – 70 millió dollár (20,7 milliárd forint)

8. Drake – 75 millió dollár (22,1 milliárd forint)

6. (holtversenyben) Beyoncé és Jay-Z – 81-81 millió dollár (24 milliárd forint)

5. Elton John – 84 millió dollár (24,8 milliárd forint)

4. The Eagles – 100 millió dollár (29,5 milliárd forint)

3. Ed Sheeran – 110 millió dollár (32,5 milliárd forint)

2. Kanye West – 150 millió dollár (44,3 milliárd forint)

1.Taylor Swift – 185 millió dollár (54,7 milliárd forint)

Borítókép: Kanye West hivatalos Twitter-profilja

Fontosabb, hogy stílusod legyen, mint hogy trófeáid