Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Továbbra is a rejtőzködő ingatlanguru a leggazdagabb szlovák, és nem sokkal van több pénze, mint Mészárosnak

A szlovákiai Forbes kedden tette közzé aktuális milliárdoslistáját, amelynek élén az 54 éves Ivan Chrenko áll 1,5 milliárd eurós vagyonával. 

A szlovák Demján Sándornak is nevezett, rejtőzködő milliárdos az ingatlanpiacon csinálta meg vagyonát, és ahhoz, hogy 2017-re ő legyen az első szlovák dollármilliárdos, sikeres londoni befektetései is hozzájárultak. 

Összehasonlításképpen: a leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc csaknem 480 milliárd forintos (1,35 milliárd euró) vagyona megközelíti Chrenko-ét. 

Ivan Chrenko hi-fi hangfalakkal kezdte, aztán ingatlanmágnás lett. Forrás: HB Reavis

Chrenko nem igazán szokott nyilatkozni, de üzleti ügyeiben transzparens, befektetéseiről, nagy fogásairól lehet tudni. 1990-ben kezdett üzletelni: hi-fi hangfalak gyártásával kezdte, majd 1995-ben beszállt a pozsonyi ingatlanos vállalkozásba, az AB Reavis-ba, amit később HB Reavis-re neveztek át. 2017-ben részletes portrét írtunk a magazinba Chrenkoról, aki akkoriban épp  londoni ingatlanpiacon szakított nagyot, majd Berlint szemelte ki magának. 

A HB Reavis a fejlesztője Magyarországon a fővárosi Váci Corner irodaháznak, illetve az Árpád-híd pesti hídfőjénél nemrég nyílt Agora irodaközpontnak, emellett a Király utcában is van egy projektjük, egy közösségi iroda. 

Eladta London egyik legmenőbb irodaházát a szlovákok Demjánja

Borítókép forrása: Agora Park

Oszd meg!