Fotó: Kosice FC // Facebook
Fotó: Fotó: Kosice FC // Facebook
Üzlet

Szlovák focicsapatot vett az egyik leggazdagabb magyar milliárdos

Forbes
2019. december 18. 2 perc olvasás

Leisztinger Tamás csoportja beszállt a másodosztályú kassai FC Kosice klubba.

Az Arago-csoport többségi üzletrészt szerzett a szlovák másodosztályú FC Kosicében – értesült a nemzetisport.hu.

Az Arago a Forbes gazdaglistája alapján a 14. leggazdagabb magyar, Leisztinger Tamás érdekeltsége, a vagyona a 2019. januári számításunk szerint 82,4 milliárd forint volt. (A legfrissebb Forbes 50 milliárdoslista a 2020. januári magazinban fog megjelenni.)

Leisztingernek nem a kassai klub az első befektetése a sportba: az NB1-es diósgyőri fociklubban, DVTK-ban is tulajdonos.

A fizikusból lett nagyvállalkozónak mozgalmas éve volt: az MSZP egykori pártpénztárnokától megvásárolta a patinás baloldali napilapot, a Népszavát, valamint eladta az Albrecht Ottóval közös érdekeltségébe tartozó Köki Terminál bevásárlóközpontot a magyar kötődésű Adventum International egyik alapjának. A Forbes becslése szerint legalább 32 milliárd lehetett a vételár.

„Az Arago csoport az elmúlt években nemcsak Magyarországon, hanem a környező országokban is jelentősebb befektetési portfóliót alakított ki – mondta Sántha Gergely, az Arago Holding ügyvezetője. – A sport, azon belül a futball ismerős terep, hiszen nyolc éve az egyik legnépszerűbb magyar labdarúgóklub, a Diósgyőri VTK többségi tulajdonosai is vagyunk. Kassai szerepvállalásunkat több tényező alátámasztotta, de leginkább tulajdonostársaink elhivatottsága, a klub jelentős hagyományai, valamint Kassa és vonzáskörzetének sportban rejlő lehetőségei miatt született meg a döntés az Arago Holding üzletrész-vásárlásáról. Miskolc és Kassa földrajzi közelsége, testvérvárosi kapcsolata, közös kulturális, valamint sportmúltja csak ráadás volt.”

Borítókép: FC Kosice // Facebook